Cau una banda criminal amb membres de Sant Cugat que robava en comerços


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis homes, alguns d'ells amb domicili a Sant Cugat, com a presumptes autors de 31 robatoris amb força en establiments comercials de poblacions de la demarcació de Barcelona. La investigació es va iniciar al juny quan es van detectar una sèrie de robatoris amb característiques comunes. Des d'un primer moment, la policia va treballar amb la hipòtesi que els delictes els estaria cometent un grup organitzat, sobretot pel 'modus operandi' utilitzat.

A partir de les indagacions, es va corroborar que els autors dels robatoris formaven part d'un grup criminal format per nou persones, dedicat a cometre robatoris amb força en establiments comercials. L'actuació del grup se situava en atacs a comerços, preferentment a botigues de telefonia, de roba i calçat i, fins i tot, es va poder acreditar un assalt a una entitat bancària, on van encastar dos vehicles.

En funció de la tipologia i les mesures de seguretat de què disposava el comerç, l'assalt el perpetraven amb la participació de dues a quatre persones en algunes ocasions i, en altres, hi podien intervenir fins a sis integrants de la banda. En aquest sentit, cada membre del grup disposava de determinades habilitats, que feia que participessin en uns o en altres robatoris en funció del tipus de comerç seleccionat.

A mesura que passava el temps, el grup es va especialitzar i va evolucionar per abordar reptes que requerien un major grau de dificultat. Van passar dels robatoris amb força a fer ús d'armes de foc en diversos atracaments, perpetrats en botigues de telefonia i en establiments hotelers. Per consumar aquests assalts feien servir vehicles sostrets prèviament de gamma mitja-alta amb els quals fugien ràpidament del lloc dels fets. Els atracadors no dubtaven en emprar la violència i l'agressió física amb l'objectiu d'atemorir el personal dels establiments assaltats, segons Mossos.

Aquestes accions van comportar que s'accelerés la investigació que estava tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Martorell i que va generar un operatiu policial amb la realització de cinc entrades i perquisicions, dutes a terme a finals de setembre als domicilis dels membres de la banda a les localitats de Barcelona, Badalona i Sant Cugat, on es van localitzar indicis de participació en els fets que se'ls imputen com: diners efectiu per valor de 4.500 euros, peces de roba sostreta, telèfons mòbils, objectes especialitzats com centraletes electròniques de vehicles i descodificadors de claus utilitzats en la sostracció de vehicles d'una determinada marca comercial, més d'un centenar de claus de vehicle i comandaments de pàrquing, comunicadors tipus 'walkie-talkie', a més d'eines i armes utilitzades als atracaments.

Fins al moment han estat localitzats sis dels nou membres del grup criminal, dels quals dos han ingressat a presó, pels 31 fets delictius que se'ls imputen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.