Veïns de la Floresta denuncien que el projecte d'asfaltat licitat no és l'acordat


Temes relacionats

Casajoana defensa el caràcter participatiu del Pla de Millora de la Floresta (14/abr/14)

La Floresta Parla demana al consistori que escolti els veïns per al Pla de Millora (14/abr/14)

La Floresta demana a l'Ajuntament que escolti els veïns sobre el Pla d'Asfaltat (23/mar/14)

El Pla d'asfaltat de la Floresta, avui a debat al districte (22/mar/14)

Veïns de la Floresta creen una plataforma per expressar la seva veu al Pla d'asfaltat ( 1/feb/14)


  • Comparteix:

El Pla d'Asfaltat de la Floresta té un pressupost de 2,5 milions d'euros / Foto: Google Maps

El Pla d'Asfaltat de la Floresta té un pressupost de 2,5 milions d'euros / Foto: Google Maps

L'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta i la plataforma La Floresta Parla lamenten que l'Ajuntament hagi licitat el projecte de Pla de Millora Urbana del districte que no correspon amb el que va acordar-se. L'associació acusa el consistori de manca d'informació i l'insta a tenir en compte les propostes realitzades pel veïnat.

La Floresta Parla assegura que l'Ajuntament ha ignorat la veu de l'associació veïnal, que va organitzar una jornada de debat al març per engegar un procés de participació que servís per exposar les demandes dels veïns. El Pla de Millora Urbana de la Floresta té un cost de 2,5 milions d'euros i preveu actuar sobre el 75% dels carrers pendents d'asfaltar. Tot i això, el projecte ha generat discrepàncies per l'impacte en l'entorn natural del Parc de Collserola i perquè suposaria un augment de velocitat dels cotxes.

A l'abril, La Floresta Parla va presentar al·legacions al pla de millora del districte, avalades per 200 signatures. Els veïns consideraven que l'Ajuntament no estava escoltant la seva opinió. Una queixa que ara vehiculen en forma de protesta en un manifest que va llegir un dels membres de l'entitat, Guillermo Gallego.

Guillermo Gallego

Una comissió de veïns va treballar amb els tècnics municipals, cosa que ens va fer creure que el procés estava ben encarrilat. Tot i així, l'Ajuntament no va proporcionar cap mena d'informació.


Tot i això, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, va defensar el caràcter participatiu del procés i va recordar que l'Ajuntament havia atès les peticions dels veïns en reunions i a través del correu electrònic. Una defensa que Casajoana va reiterar en el consell de barri d'aquest dimarts.

Pere Casajoana

Els qui vulguin ser adjudicataris d'aquesta obra han de portar una documentació que complementi això que demana en Guillermo.


Aquest dimarts, al consell de barri, l'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta ha presentat un manifest on assegura que l'Ajuntament ha incomplert el projecte acordat i que ha adjudicat les obres sense informar els florestans. Arribats a aquest punt, demanen:

- Que es tinguin en compte les propostes realitzades per part del veïnat.
- Que s'ofereixin garanties d'una bona execució del projecte.
- Que l'Ajuntament es comprometi a incloure els carrers, places i passatges que falten al proper exercici pressupostari.
- Que es desplegui el procés participatiu, tal com va acordar-se en el seu moment.
- Que es creï una comissió al consell de barri que tingui tota la informació relativa al procés
.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.