Tres parcs de Sant Cugat tindran refugis de fauna i flora


  • Comparteix:

Els Jardins del Monestir és un dels llocs escollits / Foto: Santcugat.cat

Els Jardins del Monestir és un dels llocs escollits / Foto: Santcugat.cat

Els Jardins del Monestir, el Parc Central i el Parc Turó de Can Mates tindran refugis de fauna i flora gràcies al conveni de col·laboració que ha signat l'Ajuntament amb la Fundació World Nature. L'acord, que serà indefinit, estableix una quota anual de 500 euros perquè aquesta ONG adeqüi diferents espais de la ciutat perquè siguin refugis naturals amb l'objectiu de preservar la biodiversitat.

L'Ajuntament i la Fundació World Nature s'han aliat per promoure refugis de fauna i flora a Sant Cugat. El projecte inclou l'habilitació de tres parcs urbans amb aquesta finalitat. A partir d'ara els Jardins del Monestir, el Parc Central i el Parc Turó de Can Mates tindran quatre caixes niu i tres menjadores per a aus. La instal·lació d'aquests materials, que es poden utilitzar durant 20 anys, farà créixer, a la llarga, el nombre d'ocells insectívors a la zona.

El president de la Fundació World Nature, Antoni Carulla, ha explicat que el projecte es pot desenvolupar molt bé a Sant Cugat per la seva 'extraordinària' situació.

Antoni Carulla

Sant Cugat té una situació extraordinària a la falda de Collserola. Té una bona connectivitat agrícola del Vallès. El projecte pretén fer entrar la natura a casa.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha dit que projectes com aquest ajuden a continuar treballant per preservar les àrees verdes, per les que Sant Cugat ha anat apostant.

Mercè Conesa

Vam projectar una ciutat on les àrees verdes tinguessin un pes important i creiem que amb aquesta col·laboració continuarem treballant pel bé de la comunitat i la preservació.


El projecte també vol involucrar les entitats i la ciutadania a comprometre's en la defensa del medi ambient. D'aquesta manera, es convidarà els santcugatencs a destinar petits espais dels balcons i terrasses a convertir-se en refugis urbans per a la natura.

Els particulars, de fet, es poden inscriure a la web Wnature.org i rebre un kit de benvinguda per poder crear el seu refugi a casa per 25 euros a l'any. A través d'Internet, també es pot descarregar fitxes i vídeos didàctics que expliquen com es poden realitzar altres tasques, com, per exemple, crear una petita bassa per a amfibis i insectes beneficiosos al jardí o saber quina és la millor època per plantar diferents espècies de plantes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.