Sant Cugat destinarà 600.000 euros de l'AMB a reforçar projectes museístics


Temes relacionats

L'oposició marca distàncies amb l'anàlisi de Sant Cugat de l'equip de govern (15/jul/14)

El consistori referma el compromís amb un centre d'acollida d'animals (17/jun/14)

Arrenquen les obres principals del mercat Pere San (24/mai/14)

El Museu de les Matemàtiques, a debat avui al consell de barri Centre-Oest (11/mar/14)

El primer Museu de les Matemàtiques de Catalunya s'instal·larà a la ciutat ( 1/feb/14)

La masia de Can Quitèria, possible ubicació d'un Espai Grau-Garriga (18/des/13)


  • Comparteix:

La sessió ha tingut lloc a l'antic ajuntament, a la plaça de Barcelona

La sessió ha tingut lloc a l'antic ajuntament, a la plaça de Barcelona

L'Ajuntament rebrà una partida de 600.000 euros de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que destinarà a l'arranjament de Villa Felisa o la Masia de Can Quitèria on, respectivament, s'ubicaran el Museu de les Matemàtiques i l'espai Grau-Garriga. Arran d'una pregunta del PSC, l'equip de govern ha explicat que confia a rebre aquesta subvenció abans d'acabar l'any.

L'AMB atorgarà a l'Ajuntament una subvenció de 600.000 euros que l'equip de govern destinarà a arranjar un dels edificis que properament han d'acollir un nou espai museístic al centre. Les opcions són la Masia de Can Quitèria, on en principi s'instal·larà l'espai dedicat a Josep Grau-Garriga, i Villa Felisa, seu del futur Museu de les Matemàtiques.

Tot i que en un primer moment es va plantejar l'opció d'invertir 300.000 euros a cada projecte, la presidenta del consell de barri, Joana Barbany, ha explicat que finalment s'optarà per destinar la totalitat de l'ajut econòmic en un dels dos espais.

Joana Barbany

Estem decidint en quin dels dos projectes és millor invertir aquests diners.


En el cas de Can Quitèria, els 600.000 euros servirien per restaurar i embellir l'edifici. Més endavant vindria l'adequació de l'espai al projecte museístic en concret. Amb relació al Museu de les Matemàtiques, Barbany ha explicat que aquesta partida li podria donar l'impuls definitiu.

Altres temes

La trobada també ha servit per informar els veïns sobre altres qüestions d'actualitat que afecten la vida del barri. El primer punt tractat ha estat el de la Policia Verda, en el qual el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha anunciat que ja hi ha 12 membres de la Policia Local que faran el curs per combatre el maltractament animal.

Pel que fa a la mobilitat, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha posat sobre la taula totes les qüestions relatives a les obres del mercat Pere San. Una vegada completats els treballs, ha dit, la intenció és dur a terme altres arranjaments a diversos carrers d'aquesta zona i a l'entorn del Teatre la Unió. Casajoana ha explicat que un dels projectes és introduir millores a l'avinguda de Catalunya, que podrien consistir a vianantitzar la via o prohibir-hi l'aparament. De totes maneres, el tinent d'alcalde ha puntalitzat que es tracta d'una qüestió encara embrionària i que s'haurà de desenvolupar en el proper mandat.

La regidora del PP, Maria Dolors Domènech, ha intervingut a la sessió per lamentar 'el perill' que suposen les bicicletes per als vianants en alguns carrers del centre. Arran d'això s'ha iniciat un debat entre veïns i membres del consell sobre la possible prohibició o restricció d'aquest mitjà de transport. La discussió ha finalitzat amb el compromís de l'equip de govern d'estudiar més a fons la qüestió i promoure, si s'escau, una campanya de conscienciació i civisme sobre la circulació en bicicleta i un increment dels senyals de trànsit.

Després de les peticions d'alguns veïns i entitats, el consell de barri Centre-Oest s'ha celebrat finalment a l'edifici de l'antic ajuntament, a la plaça de Barcelona, que s'inclou en els límits d'aquesta zona. A la sessió, hi han assistit sis veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.