Sant Cugat unifica l'oferta pública d'ensenyament de català


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa / Foto: Localpres

Moment de la roda de premsa / Foto: Localpres

El Servei Local de Català, l'Ateneu i el Casal de les Planes han iniciat una campanya d'informació per donar a conèixer, de forma trimestral, tots els cursos de català que es poden fer a Sant Cugat, ja siguin gratuïts o subvencionats. Per primera vegada, els cursos no se solapen, de manera que es facilita l'accés a l'aprenentatge del català. L'Ajuntament destinarà anualment 100.000 euros a aquest ensenyament: 30.000 euros que provindran de Serveis a la Ciutadania, per als cursos d'acolliment lingüístic, i 70.000 euros que destinarà l'àrea de Cultura.

La principal novetat és que es posa en marxa el curs inicial de català per a no catalanoparlants provinents de llengües i cultures llunyanes, és a dir, per a persones que no parlen cap llengua romànica. Aquest curs d'acolliment lingüístic és gratuït com el nivell bàsic, que va adreçat a persones no catalanoparlants però amb coneixements d'altres llengües romàniques, com ha explicat la responsable del Servei Local de Català, Mar Oñate.

Mar Oñate

Hem vist que hi havia persones que venien d'altres països que no tenien la llengua romànica com a referència i els dificultava l'aprenentatge.


Aquesta tardor entra també en funcionament l'acolliment continu, de manera que tothom es podrà apuntar a aprendre català en qualsevol moment de l'any acadèmic i no caldrà esperar a finalitzar el trimestre. De la mateixa manera, el Servei Local de Català ha establert uns horaris anuals perquè els alumnes puguin estudiar català durant tot l'any ja que fins ara hi havia estudiants que, per horari, només podien estudiar durant un trimestre.

El director de l'Ateneu Santcugatenc, Toni Ramon, s'ha mostrat satisfet per la tasca de coordinació i ha explicat que des de l'entitat complementen l'aprenentge 'oficial' amb els espais de conversa.

Toni Ramon

Ho complementem amb uns cursos de conversa per aquells que a l'hora de parlar no es llencen.


El tinent d'alcalde de Governació, Seguretat i Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha subratllat el compromís de l'Ajuntament amb l'ensenyament, la difusió i l'ús social de la llengua catalana.

Francesc Carol

L'Ajuntament és un organisme que està totalment compromès amb la difusió de la llengua catalana i el seu aprenentatge.


Enguany, el Servei Local de Català té inscrits 356 alumnes distribuïts en 17 cursos presencials de matí, migdia, tarda i vespre. Al setembre passat, el nombre d'inscrits va ser de 302 persones, el que significa un increment del 17% de l'alumnat respecte al 2013.

Pel que fa a l'Ateneu Santcugatenc, el nombre d'estudiants inscrits durant el primer trimestre es manté estable: aquest 2014 hi ha 24 persones apuntades, mentre que fa un any la xifra era de 25.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.