Cugat.cat es transforma en una entitat pública empresarial


Temes relacionats

Primer pas per convertir Cugat.cat en una entitat pública empresarial (18/mar/14)


  • Comparteix:

Cugat.cat es converteix en EPEL

Cugat.cat es converteix en EPEL

El ple ha donat llum verda definitiva a la conversió de Cugat.cat en una entitat pública empresarial (EPEL). La nova estructura per gestionar els mitjans de comunicació municipals substituirà l'actual organisme autònom a partir de l'1 de gener de 2015, mantenint intactes les condicions del personal i la titularitat pública al 100%. La nova fórmula de gestió millora en agilitat i eficàcia, i s'adapta a la Llei de comunicació audiovisual de Catalunya. El canvi ha tingut el suport de tot el ple, excepte del PP i el regidor no adscrit, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

Durant els últims mesos, la tramitació ha permès millorar alguns aspectes dels documents amb la incorporació de totes les al·legacions proposades per la representació sindical de Cugat.cat i de les recomanacions formulades pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

La nova entitat pública empresarial neix adaptada al que preveu la llei catalana de comunicació audiovisual. En concret, preveu la creació d'un consell consultiu i assessor -ja designat- i d'un consell d'administració, que una majoria qualificada del ple municipal haurà d'elegir abans que s'acabi l'any. Caldrà, doncs, un ampli acord polític entre diversos grups municipals per designar el màxim òrgan de govern de Cugat.cat, que no estarà format per polítics sinó per professionals del sector de la comunicació.

Una altra de les novetats introduïdes per la llei és l'existència d'un contracte-programa pluriennal entre Cugat.cat i l'Ajuntament que concretarà les missions de servei públic que ha de desenvolupar el mitjà i fixarà el marc de finançament necessari per dur-les a terme.

A efectes pràctics, Cugat.cat començarà a funcionar com a entitat pública empresarial a partir de l'1 de gener de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.