Atena Dones vol analitzar els recursos que destinen els ajuntaments de la comarca a polítiques d'igualtat


  • Comparteix:

Elaborar un estudi sobre els recursos que destina cada Ajuntament a les polítiques d'Igualtat és una de les prioritats de la futura Coordinadora de Dones del Vallès Occidental que està impulsant el grup local Atena. Segons el col·lectiu de dones, és l'única manera de veure quina prioritat donen els municipis a la lluita de problemàtiques com la violència de gènere, més enllà de bones paraules i discursos.

Durant aquesta reunió, la quarta que es fa des de que va néixer el projecte, s'ha plantejat la necessitat de conèixer de primera mà quins són els recursos de què disposa cada municipi per a les qüestions relacionades amb la dona.

Aquest ha de ser un punt de partida per plantejar les línies d'actuació de la Coordinadora, tal i com explica Carme Larraburu, presidenta d'Atena Dones de Sant Cugat.

Carme Larraburu

Volem elaborar una radiografia dels recursos de que disposa cada municipi per temes referits a la dona.


Segons Larraburu, hi ha grans diferències entre els objectius i activitats dels diferents grups de dones, però sobretot en la prioritat que donen al tema els diferents ajuntaments. En aquest sentit, la presidenta d'Atena ha tornat a reclamar una major implicació del nostre consistori.

Carme Larraburu

Hi ha ajuntaments que donen molta més prioritat a aquest tema. Nosaltres considerem que aquí cal fer un esforç, per exemple, amb un casal de dones.


Una altra gran prioritat de la futura coordinadora és incidir en la problemàtica de la violència de gènere, per saber exactament què es fa i quines són les necessitats. En aquest sentit, s'ha acordat contactar amb la Diputació de Barcelona i amb el Consell Comarcal per conèixer millor els programes i serveis que ofereixen a les dones.

Actualment, el projecte de la Coordinadora de Dones del Vallès Occidental compta amb el recolzament de grups de dones de Terrassa, Rubí, Cerdanyola i Montcada i Reixach, i s'està treballant per contactar amb els grups d'altres localitats de la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.