El festival FesCamp vol crear vincles entre els barris de Sant Cugat


Temes relacionats

Descobreix les novetats de la segona edició del FesCamp al SAF (23/oct/14)

El 1r 'FesCamp' dóna un nou impuls a Mira-sol (25/mai/14)


  • Comparteix:

Presentació del FesCamp 2015

Presentació del FesCamp 2015

El col·lectiu Cíclica convoca els artistes, creadors, entitats i centres educatius perquè participin en l'edició FesCamp 2015, amb l'objectiu d'arribar a tots els barris i ampliar el nombre d'activitats. L'Ateneu ha acollit aquest divendres la presentació de les bases del nou FesCamp, un procés de treball comunitari que promou la reflexió crítica sobre la ciutat a través de pràctiques artístiques col·laboratives. També s'ha presentat el resultat de l'última edició amb la projecció del documental 'Mira-sol dibuixa el seu futur'.

Nascut del col·lectiu 'Mirasol, fem ambient!', el festival d'Art, Comunitat i Medi Ambient FesCamp ha mostrat els fruits de la primera edició del projecte amb l'estrena del documental 'Mira-sol dibuixa el seu futur', que aborda les reflexions i idees que van sorgir de l'acte festiu del maig passat al Casal de Mira-sol.

En el marc de la Festa de Tardor, la coordinadora del projecte, Marina Casas, ha explicat que el documental busca donar a conèixer al públic tot el que es va treballar al FesCamp 14.

Marina Casals

El documental vol mostrar de forma gràfica i ràpida què és el FesCamp i què vol arribar a ser i quines reflexions vam extreure de la jornada.


Enguany, el festival ve farcit de novetats. La primera és estendre's a tota la ciutat per ser un pont de diàleg entre les realitats de tots els barris. Casas ha comentat que l'objectiu d'aquest canvi és ampliar el procés participatiu artístic amb més activitats.

Marina Casals

Aquest any volem que el FesCamp 15 sigui un pont de diàleg entre les àrees de Sant Cugat que tenen les mateixes problemàtiques de ciutat difusa com el barri de Mira-sol.


Un altre canvi que incorpora el FesCamp 15 és que els temes de reflexió a debatre no els triarà la mateixa organització, sinó que han de sorgir de les problemàtiques que triïn les entitats adherides.

El tinent d'alcalde de Participació Ciutadana i president del consell de barri de Mira-sol, Francesc Carol, ha posat en valor la feina 'de ciutat' del FesCamp i encoratja els organitzadors i ciutadans a continuar en aquest línia.

Francesc Carol

És un triomf excel·lent de la participació que va més enllà de les reunions de veïns. Us encoratjo a continuar amb aquest tipus d'activitats.


Cíclica organitzarà una trobada a l'abril, on es podrà observar el procés creatiu dels artistes i les entitats, a part de la festa de cloenda al maig, ja habitual.

En l'edició passada van participar 400 persones. La iniciativa també rep el suport de l'Ajuntament i l'EMD, l'Ateneu i el Club Muntanyenc. Les bases del festival es poden consultar a Fescamp.cat i als perfils de Facebook i Twitter de Fescamp.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.