Kilian Jornet apadrina un circuit de natura adaptat a persones amb dificultats


  • Comparteix:

Anna Vives amb els corredors Kilian Jornet i Emma Roca / Foto: Valldoreix.cat

Anna Vives amb els corredors Kilian Jornet i Emma Roca / Foto: Valldoreix.cat

Valldoreix disposarà d'un circuit inclusiu adaptat a la pràctica esportiva de persones amb necessitats especials. El recorregut s'inaugurarà el 14 de desembre i neix de la col·laboració entre l'EMD de Valldoreix i la Fundació Itinerarium d'Anna Vives. El circuit, que tindrà tres itineraris de diferent dificultat, està apadrinat pels campions del món de curses de muntanya, Kilian Jornet i Núria Picas.

L'encarregat de dissenyar el circuit és l'expert en muntanya i pare de Kilian Jornet, Eduard Jornet. El recorregut de Valldoreix és el quart que el projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium impulsa a Catalunya, després de Llívia, Berga i Premià de Dalt. Aquests circuits volen ajudar a millorar la qualitat de vida entre les persones amb dificultats a través de l'esport.

El responsable del projecte i germà d'Anna Vives, Marc Vives, creu que els usuaris gaudiran d'aquest circuit adaptat i inclusiu.

Marc Vives

Volem que les persones se superin i portar el món del Kilian Jornet a tothom. Volem disfrutar de la muntanya i de la inclusió.


Valldoreix disposarà d'un circuit de tres itineraris que unirà el Club Esportiu Valldoreix, la Salut, Can Monmany i el Complex Esportiu de Valldoreix. El traçat oferirà contacte amb la natura i tindrà certa dificultat per promoure l'esperit de superació. L'EMD destinarà 10.000 euros de pressupost a adaptar l'itinerari, que permetrà l'accés a persones amb problemes de mobilitat, dificultats mentals i intel·lectuals, persones cegues i sordes.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat els tres itineraris previstos, de diferents dificultats i distàncies.

Josep Puig

El circuit A és lineal pel Torrent i és apte per a cadira de rodes. El circuit B és per Can Monmany i no és apte per a cadires de rodes. El C, que és urbà, també és apte.


El circuit s'inaugurarà el 14 de desembre amb una cursa i s'espera que Kilian Jornet el visiti al 2015.

Aquest és el segon acord que l'EMD de Valdoreix signa amb la Fundació Itinerarium d'Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que ha dissenyat un tipus de lletra. El programa de Festa Major de Valldoreix va incloure la tipografia 'Anna', un primer gest que ha establert llaços entre l'EMD i la seva fundació.

Mira aquí el vídeo de la inauguració del circuit adaptat i inclusiu que la Fundació Itinerarium va impulsar a Llívia:





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.