Les associacions del Centre-Est mouen fitxa per unir-se en una federació veïnal


Temes relacionats

Arriba una nova sessió del Consell de Barri Centre-Est (23/oct/14)

Pere Casajoana assumirà la presidència del consell de barri de Centre-Est (10/jul/14)


  • Comparteix:

El consell de barri Centre-Est té lloc a la Casa de Cultura

El consell de barri Centre-Est té lloc a la Casa de Cultura

Les associacions veïnals del Monestir, Sant Francesc i de l'avinguda de Cerdanyola es constituiran en una federació veïnal del Centre-Est per donar més força a les seves reivindicacions. Ho han explicat a Cugat.cat membres d'aquests col·lectius després de la celebració del consell de barri d'aquesta zona. Es tracta d'una prova pilot que té el suport del consistori i que també pretén reforçar la inclusió social en aquest territori.

La iniciativa, que té l'origen en un projecte de l'Ajuntament, planteja que totes les associacions veïnals s'uneixin perquè les seves demandes i propostes per millorar la qualitat de vida dels barris en qüestió siguin escoltades. Els membres d'aquesta plataforma seran les associacions de veïns Centre-Est, Monestir i Sant Francesc, a més de representants de les residències per a la gent gran, Càritas, Creu Roja, el casal Gigal i l'Ateneu.

Tal com ha explicat a Cugat.cat la membre de l'associació Centre-Est Ángeles Navarro, l'objectiu d'aquesta entitat és crear ponts entre consistori i entitats per poder ajudar les persones amb dificultats de l'entorn del Monestir.

Ángeles Serrano

És una xarxa d'entitats per la inclusió social d'aquests barris.


Les necessitats del Centre-Est
La futura federació també naixerà amb l'objectiu de fer més fortes i visibles les demandes dels veïns del Monestir i els seus voltants. Unes reivindicacions que s'han posat de manifest aquest dijous durant el Consell de Barri Centre-Est, on diversos veïns han reclamat a l'equip de govern que arregli els problemes amb la càrrega i descàrrega de camions i furgonetes i les deixalles que deixen alguns santcugatencs al carrer.

La trobada també ha servit perquè els veïns reclamin a l'Ajuntament, una vegada més, la necessitat de trobar fórmules perquè la zona del carrer de la Creu, la plaça d'en Coll i la resta de carrers de darrere el Monestir guanyin en visibilitat, de manera que els visitants no aturin la seva visita o passejada a la plaça d'Octavià.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Obres i president del consell de barri, Pere Casajoana, ha recollit aquestes demandes i s'ha compromès a estudiar amb els veïns mesures que dinamitzin aquests barris. En principi, la propera sessió de l'òrgan tindrà lloc al desembre, entre el pont de la Puríssima i Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.