L'Ajuntament pressuposta la incorporació d'11 agents a la Policia Local


Temes relacionats

La Policia Local augmenta la plantilla i renova la flota de vehicles ( 1/oct/14)

Les càmeres de videovigilància arribaran a Can Trabal a partir de finals d'any (12/mar/14)

Set nous agents entraran al cos de la Policia Local durant aquest 2014 (20/feb/14)

L'Ajuntament es planteja posar càmeres de seguretat al Mira-sol Centre ( 9/feb/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament confia a assolir els 100 policies al 2015

L'Ajuntament confia a assolir els 100 policies al 2015

L'equip de govern té pressupostada l'arribada al 2015 de 11 nous agents a la Policia Local, unes incorporacions amb què el cos assolirà els 100 membres. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, durant el consell de barri Centre-Est d'aquest dijous. El consistori confia ara que la normativa estatal permeti augmentar el nombre de funcionaris i fer així efectiva aquesta ampliació del cos policial.

Arran d'una pregunta d'un veí sobre la seguretat a l'entorn del Monestir, el tinent d'alcalde de Seguretat ha anunciat la intenció d'incorporar 11 nous agents al 2015, uns reforços que també servirien per reforçar la Policia de Barri i així promoure la col·laboració entre el cos i els veïns.

Per poder confirmar aquest augment, cal que l'Estat espanyol modifiqui la normativa estatal que regula la incorporació de nous funcionaris a les administracions locals. En cas contrari, l'Ajuntament també pot presentar una sol·licitud específica, tot i que en aquest cas el procés es podria allargar una mica més.

El tinent d'alcalde ha explicat que amb aquest augment Sant Cugat assoliria la ràtio de 1'2 policies per cada 1.000 habitants, una xifra una mica per sota de la recomanada, que és de 1'5.

Francesc Carol

Hem d'esperar a la decisió del govern espanyol. Si ho aconseguim, arribarem a la ràtio de 1'2 agents per cada 1.000 habitants.


Càmeres de vigilància a l'avinguda de Cerdanyola
El consell de barri també ha servit perquè alguns assistents sol·licitin una reunió amb Carol per poder debatre la possible instal·lació de càmeres a l'avinguda de Cerdanyola. La secretària de l'associació de veïns Centre-Est, Concepción González, ha explicat que en aquesta via hi ha molts problemes d'incivisme, especialment amb les persones que deixen deixalles de grans dimensions al carrer.

Concepción González

Creiem que les càmeres podrien ajudar a dissuadir, a més de vigilar.


Malgrat això, la proposta no genera consens perquè alguns participants han expressat les seves reticències a la instal·lació d'aquests dispositius. El tinent d'alcalde de Seguretat s'ha compromès a estudiar la qüestió amb totes les parts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.