L'Oficina Local d'Habitatge ofereix un servei d'intermediació en deutes de cases


  • Comparteix:

Oficina Local d'Habitatge / Foto: Localpres

Oficina Local d'Habitatge / Foto: Localpres

L'Oficina Local d'Habitatge posa en funcionament un servei d'intermediació en deutes d'immobles amb l'objectiu d'evitar la pèrdua del domicili per causes d'impagament de préstecs hipotecaris. El servei ofereix informació, assessorament i intermediació de forma gratuïta a les persones i famílies que tinguin problemes per afrontar el deute hipotecari del seu habitatge habitual.

Per utilitzar el servei d'intermediació en deutes de l'habitatge, cal adreçar-se o trucar a l'Oficina Local d’Habitatge. El servei ofereix cinc grans línies d'acció:

- Informació sobre les opcions existents per afrontar els problemes de pagament del deute hipotecari i per redreçar la situació dels particulars.

- Assessorament personalitzat sobre les mesures de reestructuració del deute hipotecari.

- Proposta conjunta de solució que faci compatible el manteniment de l'habitatge amb la situació econòmica actual dels particulars.

- Intermediació amb Ofideute per dialogar amb les entitats financeres per a l'acceptació de les propostes de solució acordades.

- Orientació, a través del servei d'orientació jurídica, per a la sol·licitud d'assistència jurídica gratuïta en casos de procediments judicials oberts.

El servei s'adreça a les persones i famílies que es troben en risc de perdre el seu habitatge habitual per no poder fer front al pagament de la hipoteca o per haver estat avaladors d'habitatges que es troben en situació d'impagament. El servei atén les persones en situació de previsió de dificultats per fer front als pagaments en un futur pròxim, en situacions d'impagament, a l'inici de la reclamació judicial de deute i en la data de subhasta de l'habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.