Cugat.cat i Cookiteca ofereixen quatre tallers gratuïts de cuina


  • Comparteix:

Un taller de la Cookiteca / Foto: Cookiteca

Un taller de la Cookiteca / Foto: Cookiteca

Cugat.cat i Cookiteca organitzen a partir del 10 de novembre quatre tallers gratuïts de cuina els dilluns. Els interessats a participar-hi han d'inscriure's a partir d'aquest dimarts a la web del grup multimèdia, que també oferirà vídeos resum de cada sessió i publicarà en un blog les receptes culinàries.

La cofundadora i copropietària de la Cookiteca, Neus Canal, ha explicat que l'objectiu d'aquestes trobades és promoure la cuina saludable.

Neus Canal

Són quatre tallers per conscienciar la gent de Sant Cugat sobre l'alimentació saludable.


De la seva banda el director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha comentat que, gràcies a aquest acord, el grup de comunicació multimèdia pot apropar la cuina a la ciutadania santcugatenca d'una forma gratuïta.

Miquel Herrada

Gràcies a la col·laboració amb la Cookiteca, que ens obre les seves portes i ens aporta els seus professionals, podrem oferir aquests cursos monogràfics gratuïts per apropar la cuina als santcugatencs.


El primer taller tindrà lloc el 10 de novembre i girarà al voltant de la cuina per a majors de 60 anys. L'objectiu d'aquesta sessió, impartida per la cuinera, repostera i copropietaria de Cookiteca Sílvia Mirabet, és mostrar receptes saludables per prevenir malalties com l'osteoporosis. Els participants podran aprendre a fer sopa de miso, arròs integral amb verdures i llavors, i 'papillotte' de verdures dolces.

Una setmana més tard, el 17 de novembre, arribarà el curs de cuina energètica i natural, també protagonitzat per Mirabet. En aquesta ocasió, l'eix central seran els aliments que proporcionen més energia. Algunes de les receptes que es tractaran són les xips de moniato, l'estofat de llenties i alga kombu i l'hamburguesa de mill amb fruits secs i llavors. Aquests dos cursos seran al matí, de dos quarts de dotze a dos quarts de dues.

Els celíacs també tindran el seu espai amb el taller de dolços per a aquest col·lectiu, que tindrà lloc el dilluns següent. També impartit per Sílvia Mirabet, la sessió proposarà alternatives per a aquells que tenen intolerància al gluten, com els 'cupcakes' de xocolata, els dolços de gerds i el pastís de pastanaga amb glacejat de llimona. En aquest cas, la trobada serà de sis de la tarda a vuit del vespre.

La proposta posarà el punt final l'1 de desembre amb el curs de cuina per a esportistes, on els participants aprendran pautes específiques per aportar al cos l'energia necessària per practicar esport. El cuiner i especialista en nutrició esportiva Isaac Exojo ensenyarà receptes com el pa bàsic d'arròs i crema d'ametlles i el 'tabulé de quinoa', entre d'altres.

Cada taller tindrà un màxim de 20 places.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.