Neix una entitat amb representació local per lluitar contra la catalanofòbia


  • Comparteix:

Logo de l'associació

Logo de l'associació

Una dotzena d'advocats catalans, entre ells la santcugatenca Maria Vila, ha creat l'associació Drets per posar fi als 'atacs sistemàtics a la nació catalana en forma d'odi, amenaces i insults'. L'entitat ha anunciat aquest dimecres que emprendrà accions legals contra els líders de Democracia Nacional, Alianza Nacional i Falange Española per les seves declaracions, durant el Dia de la Hispanitat, sobre la necessitat 'd'afusellar Artur Mas i Oriol Junqueras'.

Davant les 'agressions sistemàtiques' que pateixen els catalans per part d'alguns usuaris de xarxes socials i diversos mitjans de comunicació, un col·lectiu d'advocats s'ha unit per posar fi a aquestes vexacions verbals a través d'accions legals. De fet, l'associació presentarà aquest mateix dimecres una denúncia contra 12 tuitaires per haver difós en els seus comptes missatges que banalitzen el nazisme o inciten a l'odi contra els catalans.

Mesos abans de néixer, concretament a finals de juliol, aquesta associació ja va emprendre la seva primera acció legal. Va ser contra el diari 'La Razón' i el seu director, Francisco Marhuenda, per publicar el DNI amb la fotografia dels magistrats catalans signants del manifest a favor del dret a decidir.

La propera acció serà denunciar els líders de Democracia Nacional, Alianza Nacional i Falange Española per haver assegurat, el darrer 12 d'Octubre, que 'calia passar a l'acció directa contra els col·legis electorals el 9N o directament a un afusellament d'Artur Mas i Oriol Junqueras'.

La impugnació del 9N
Pel que fa a la intenció del govern de l'Estat espanyol d'impugnar el 9N alternatiu, Drets ha explicat que estudiarà 'molt seriosament' aquest tràmit i avaluar així si es pot iniciar alguna acció per 'defensar la llibertat d'expressió de Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.