La PAH de Rubí rep una multa de 375 euros per ocupació de la via pública


Temes relacionats

Nova acció a Sant Cugat de la PAH de Rubí per pressionar CatalunyaCaixa (27/oct/14)

CatalunyaCaixa negociarà amb la PAH de Rubí si retira l'acampada de Sant Cugat (20/oct/14)

La PAH de Rubí continua la protesta i demana la comprensió ciutadana (16/oct/14)

L'alcaldessa de Rubí es reunirà amb Mercè Conesa per parlar de la PAH (14/oct/14)

La portaveu de la PAH de Rubí, absolta de coacció per la protesta local ( 9/oct/14)

La PAH de Rubí manté la seva protesta amb el suport de 60 persones (24/set/14)


  • Comparteix:

La PAH de Rubí, en la seva acampada

La PAH de Rubí, en la seva acampada

La Policia Local ha interposat aquest dilluns una multa de 375 euros a un membre de la PAH de Rubí per ocupar la via pública, arran de l'acampada que l'entitat manté des de fa cinc setmanes a la seu de CatalunyaCaixa al carrer de Villà. El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha afirmat que és la primera multa que rep la PAH i ha expressat el desconcert de l'Ajuntament per una protesta que no té cap afectació a Sant Cugat.

En una entrevista a Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha recordat que l'acampada és il·legal ja que desenvolupa una ocupació amb manifestacions a la via pública sense permisos municipals. És en aquest sentit que intervé la Policia Local com agent administratiu. Més enllà d'això, ha matisat Carol, és potestat dels Mossos procedir a un eventual desallotjament sempre que hi hagi sentència arran d'alguna denúncia.

Carol ha explicat que, durant l'acampada, s'han aixecat diverses identificacions, 'però que això no implica la interposició de cap multa'. El titular de Seguretat també ha confirmat que són diverses les queixes que han rebut tant de clients que no poden entrar a la sucursal, com de veïns propers a l'acampada per excés de soroll.

Arribats a aquest punt, Carol ha dit que l'Ajuntament farà el que li pertoca en l'àmbit administratiu. També ha recordat la reunió amb la PAH que no va arribar a cap acord. Carol assegura que el consistori 'no entén' què fa el col·lectiu protestant a Sant Cugat quan cap dels afectats és del municipi ni té hipoteques signades en oficines de la ciutat.

Francesc Carol

Desconeixem la raó de fer la pressió a la ciutat. No entenem aquesta línia conductora. Ells no volen marxar. Però estan cometent una infracció de la via pública.


Aquest mateix dimecres la sucursal del carrer de Villà, on la PAH de Rubí acampa, ha penjat un cartell on informa els clients que tancarà durant 'uns dies' les seves instal·lacions i és per això que els deriva a les oficines més pròximes, ubicades a l'avinguda de Rius i Taulet i la plaça de Sant Pere.

L'acampada, que va iniciar-se el 23 de setembre, demana la dació en pagament per a una vintena de casos rubinencs que afronten eventuals desnonaments. Cap dels casos és de Sant Cugat, segons va confirmar la mateixa PAH de Rubí a aquest mitjà.

Cugat.cat no ha pogut posar-se en contacte amb la PAH.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.