Sant Cugat introdueix l'eina eQuàliment de gestió dels ajuts socials


Temes relacionats

Neix a Sant Cugat el programa Ecoaliment per coordinar els bancs d'aliments (14/set/14)


  • Comparteix:

Imatge de la presentació pública del nou aplicatiu

Imatge de la presentació pública del nou aplicatiu

Càritas, Creu Roja i l'Ajuntament ja han implantat l'aplicació informàtica eQuàliment de gestió i distribució d'aliments solidaris que permetrà optimitzar l'eficiència dels ajuts que es distribueixen entre els santcugatencs. Aquest nou aplicatiu, com va avançar Cugat.cat, unifica en un sol sistema les dades de tots els actors implicats en la gestió dels ajuts socials i permetrà una millor planificació i seguiment de cada cas.

Aquesta eina informàtica és una idea dels santcugatencs Jaume Roqué i José Antonio Lavado, que han unit les empreses Districte Digital i Bidea el 2009 per crear un projecte d'innovació tecnològica en un camp verge com era el de la distribució solidària. Tots dos han destacat que amb eQuàliment es connecten tots els agents implicats en els processos de la distribució d'ajuts solidaris. Això, ressalta Roqué, permet millorar l'eficiència, l'equitat i la qualitat assistencial.

Jaume Roqué

EQuàliment és un instrument que vol facilitar que tots els aspectes implicats en aquest processos d'ajust solidàris siguin més transparents i eficients.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pelicer, ha posat aquest nou sistema com exemple de la voluntat del consistori de convertir Sant Cugat en una 'social smart city' i ha destacat que per mitjà dels avenços tècnics es busca facilitar la vida de les persones més necessitades.

Susanna Pellicer

Busquem les maneres, per mitjà dels avenços tècnics, de facilitar la vida a les persones més necessitades.


Les dues entitats implicades en el projecte, Càritas i Creu Roja Sant Cugat, han valorat l'optimització de recursos que els permet el nou aplicatiu. La coordinadora de Càritas, Amèlia de Juan, ha destacat que no han tingut cap problema amb la implantació del sistema i el coordinador de Creu Roja, Xavier Royo, ha elogiat que faciliti l'ajut a les persones.

De Juan / Royo

El programa funciona com una bala i és perfecte. Tota eina que ens ajudi en la nostra feina d'ajudar les persones és positiu.


Creu Roja utilitza eQuàliment des del mes de juny per la distribució i ara es planteja el repte de gestionar l'estoc també a través de l'aplicatiu. Creu Roja, per la seva banda, està començant a introduir-lo amb la intenció de que estigui operatiu al 2015 per gestionar els kits de suport social que distribueix.

La nova aplicació permet objectivar la base de dades dels beneficiaris, optimitzar els recursos materials, afinar l'equitat del servei, concentrar les accions de captació d'aliments, millorar la capacitat de previsió i planificació, i fer un seguiment de les dades estadístiques.

Aquest sistema, basat en el 'cloud computing', només necessita un ordinador amb Internet per utilitzar-lo, ofereix suport continuat als usuaris i s'actualitza regularment. La implantació a Sant Cugat té un cost de 3.000 euros inicials i un manteniment mensual de menys de 300 euros que finança l'Ajuntament. Té el suport del Consorci d'Acció Social de Catalunya i l'Obra Social de la Caixa, que ha aportat un ordinador a Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.