L'Idcsalut implanta un servei telefònic d'atenció al dol als seus centres catalans


  • Comparteix:

L'Hospital General de Sant Cugat és un dels centres que oferirà el servei / Foto: Idcsalud

L'Hospital General de Sant Cugat és un dels centres que oferirà el servei / Foto: Idcsalud

L'empresa Idcsalud, responsable de l'Hospital General de Catalunya, posa en marxa un servei telefònic d'atenció al dol familiar als seus hospitals de Catalunya. Amb l'objectiu de contribuir i fomentar la salut emocional, els centres sanitaris duran a terme un seguiment de les persones en procés de dol i els oferiran recursos per ajudar-se entre els membres de la família.

Durant el curs passat, els alumnes de diverses escoles de Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Sabadell van participar en els tallers formatius 'Ara sí que sé', impulsats per Idcsalud i en els quals es treballava el dol. Ara, el grup ha implantat a tots els centres hospitalaris que té a Catalunya un servei telefònic d'atenció al dol familiar.

Aquest servei té com a objectius contribuir i fomentar la salut emocional de les persones que han perdut algú a partir del seguiment dels processos del dol. Així, s'estableix un vincle entre els familiars del difunt i les institucions hospitalàries, s'impulsa una conducta educativa entre els seus membres i s'ofereixen recursos per ajudar-se mútuament. També es treballa per prevenir o detectar l'elaboració d'un dol complicat.

L'Hospital General de Catalunya, el Sagrat Cor Hospital Universitari, la Clínica del Vallès i la Clínica del Pilar són els centres que oferiran aquest servei. La iniciativa segueix un protocol d'actuació transversal que garanteix un mateix circuit i contingut de les trucades. Les consultes d'aquest nou servei són registrades per la unitat de referència i inclouen trucades 30 dies i sis mesos després de la defunció. La trucada als 30 dies tindrà un objectiu informatiu, donant continuïtat i suport institucional en l'atenció al procés de dol. Sis mesos després se sol·licitarà que, de forma voluntària, es respongui a un qüestionari de dues preguntes per avaluar la satisfacció dels usuaris d'aquest servei.

A més, s'informarà als familiars que poden accedir al servei gratuït de visites externes, ja siguin individuals o en grup, en el mateix centre. Es tracta d'un servei conduït per la unitat d'infermeria, que és referent en educació, suport social a les malalties, el dol i la mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.