El Centre de Restauració de Béns Mobles se suma al Pla d'Eficiència Energètica


  • Comparteix:

El Pla d'Eficiència Energètica s'aplica al CRBMC

El Pla d'Eficiència Energètica s'aplica al CRBMC

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, és un dels nou equipaments patrimonials que participa des d'aquest dimarts en el Pla d'Eficiència Energètica impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat. L'objectiu d'aquest model és gestionar els recursos dels museus, monuments i jaciments arqueològics de la manera més eficient i sostenible.

El Pla d'Eficiència consisteix en fer més sostenibles els edificis gràcies al manteniment preventiu, normatiu i correctiu en matèria d'energia per part d'una de les empreses més properes als equipaments patrimonials. La iniciativa s'aplica als equipaments que consumeixen més de 20.000 euros a l'any en energia com és el Centre de Restauració de Béns Mobles, ubicat a la ciutat.

La directora del CRBMC, Àngels Solé, ha manifestat que és una iniciativa positiva perquè en el cas del Centre de Restauració es consumeix molta energia a causa de la conservació de les obres i ha afegit que s'hauria de plantejar un altre tipus d'energies com la solar.

Àngels Solé

El centre consumeix molta energia per la conservació de les obres i per això s'haurien de buscar noves formes més sostenibles.


Aquesta és la primera vegada que els centres culturals apliquen un model d'eficiència energètica unificat. Amb l'aplicació del Pla d'Eficiència Energètica, es preveu reduir entre el 10% i el 15% el consum energètic anual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.