Tres mil santcugatencs s'apleguen a la Plaça Octavià per celebrar Diumenge de Rams


  • Comparteix:

Els ciutadans han omplert la plaça Octavià de gom a gom

Els ciutadans han omplert la plaça Octavià de gom a gom

Un sol esplèndid ha acompanyat els més de tres mil santcugatencs que s'han aplegat a la plaça d'Octavià per beneir palmes i palmons, en la celebració del Diumenge de Rams. Mossèn Blai Blanquer ha beneït els centenars de palmes, palmons i esqueixos de llorer que duien els santcugatencs i que, com marca la tradició, es conservaran fins l'any que ve.

Des d'un entarimat ubicat al centre de la plaça d'Octavià, davant del Monestir, i rodejat pels milers de santcugatencs que han assistit a l'acte, Mossèn Blai Blanquer ha ofert una breu missa, i ha beneït els centenars de palmes. Després, ha convidat als assistents a entrar a l'interior del monestir.

Malgrat el component religiós d'aquesta celebració, molts santcugatencs han dit que segueixen la tradició per motius culturals i folklòrics. També han estat molts, però, els assistents que han destacat la necessitat de no oblidar l'origen religiós de la diada de Rams.

santcugatencs

Hi ha de tot, qui ve per motius religiosos i altres que venen costum i per celebrar la festa, però és important conservar la tradició.


El punt àlgid de la jornada ha arribat amb la tradicional picada de palmes al terra d'una festa que, com el dia de la mona, és molt celebrada pels més petits. Qui més qui menys, els nens que s'han aplegat a la plaça d'Octavià lluint palmes i palmons carregades de caramels, coneixien l'origen i el motiu d'aquest ritual.

nens santcugatencs

Jesucrist va arribar a Jerusalem i el van rebre amb palmons.


Malgrat que la plaça s'ha poblat sobretot de palmes altes, també s'hi han pogut veure molts palmons, alguns artísticament trenats, i rams de llorer. Molts santcugatencs han aprofitat l'avinentesa per traslladar els seus gustos i passions personals a la palma: moltes, han lluït decorades amb figures de dibuixos animats, llaços i altres elements decoratius, fins i tot amb banderes del Barça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.