Sant Cugat participa al 13è Congrés de Ciutats Educadores 2014


  • Comparteix:

Explica'm teixint és un projecte del Museu del Tapís Contemporani

Explica'm teixint és un projecte del Museu del Tapís Contemporani

Sant Cugat participa al 13è Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014 que té lloc aquesta setmana al Palau de Congressos de Barcelona. Sant Cugat hi presentarà divendres el projecte 'Explica'm teixint', d'art social, impulsat pel Museu, l'àrea de Serveis Socials i l'entitat local Noestàsola. Com a ciutat membre, Sant Cugat també participarà a l'assemblea general de dijous al matí.

Enguany, el congrés s'estructura en tres eixos temàtics: la innovació i la creativitat, el capital social (participació i compromís ciutadà) i el benestar (la inclusió com a dret). En aquest sentit, el projecte que presentarà Sant Cugat és el taller 'Explica'm teixint', ja que forma part dels tres eixos.

Organitzat pel Museu del Tapís Contemporani en col·laboració amb Entretallers i Noestàsola, 'Explica'm teixint' és una iniciativa singular adreçada a dones que han patit violència de gènere. L'objectiu és compartir un espai on creen peces artístiques relacionades amb el tapís. Les usuàries del taller poden compartir experiències i conèixer altres persones que han viscut una situació semblant. L'objectiu final d''Explica'm teixint' és millorar la qualitat de vida de les dones usuàries del taller fomentant la creativitat, la cohesió social i la participació.

'Explica'm teixint' es presentarà al congrés acompanyat de dues iniciatives més, el projecte 'Mujeres en el urbanismo cotidiano', de la ciutat de Buenos Aires, i 'Salones de Belleza por la prevención de la violencia contra la mujer', del municipi de Caguas, a Puerto Rico. La presentació tindrà lloc a l'espai de tallers d'experiències divendres d'onze del matí a dos quarts d'una del migdia.

Ciutats Educadores
El projecte es va iniciar com a moviment el 1990 amb motiu del 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona, quan un grup de ciutats representades pels seus governs locals va plantejar l'objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants, a partir de la seva implicació activa en l'ús i l'evolució de la mateixa ciutat d'acord amb la Carta aprovada de Ciutats Educadores. Posteriorment, el 1994 aquest moviment es va formalitzar com a Associació Internacional en el 3r Congrés celebrat a Bolonya.

Objectius

- Promoure l'acompliment dels principis de la Carta de Ciutats Educadores.

- Impulsar col·laboracions i accions concretes entre les ciutats.

- Participar i cooperar activament en projectes i intercanvis d'experiències amb grups i institucions amb interessos comuns.

- Aprofundir en el discurs de Ciutats Educadores i promoure les seves concrecions directes.

- Influir en el procés de presa de decisions dels governs i de les institucions internacionals en qüestions d'interès per a les Ciutats Educadores.

- Dialogar i col·laborar amb diferents organismes nacionals i internacionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.