L'exdirector de Método 3 va passar a Martorell informes d'Amador i Recasens


Temes relacionats

L'advocat de Martorell diu que no va encarregar informes d'Amador i Recasens (27/set/14)

Martorell admet que va demanar informes sobre Recasens i Amador (27/set/14)

Xavier Martorell nega al jutjat que demanés investigar Montserrat Turu (22/set/14)


  • Comparteix:

L'exdirector de Método 3 parla d'un 'favor personal' a Martorell / Foto: ACN

L'exdirector de Método 3 parla d'un 'favor personal' a Martorell / Foto: ACN

L'exdirector de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, ha reconegut aquest dilluns que va facilitar a l'excap de seguretat del Barça Xavier Martorell informes d'espionatge sobre els exregidors Xavier Amador i Joan Recasens, però que en cap cas el club va pagar res. Marco ha declarat com a testimoni en la causa on estan imputats Martorell i l'exdirector general del club Joan Oliver per suposadament haver pagat amb diners de l'entitat aquest espionatge. Segons Marco, els informes els va enviar com a favor 'personal'.

El detectiu privat ha explicat que ell només contactava amb Martorell, que és qui li feia els encàrrecs per part del Barça. L'agència enviava una proposta de pressupost al departament de comptabilitat del club i, si era aprovat, Marco donava en mà els informes a Martorell. Método 3 es comprometia a destruir els informes en una setmana o dues.

Preguntat sobre l'espionatge a dos regidors d'UDC, Joan Recasens i Xavier Amador, i l'exdirector d'Innovació i Tecnologia del consistori, Marc Giró, Marco ha explicat que Martorell li va demanar com a favor personal, sense cap cost per a ell ni el club, i el detectiu ho va acceptar. En aquella època Martorell era el cap de CDC a Sant Cugat del Vallès i regidor de seguretat del municipi. Algun dels informes, ha assegurat Marco, no van ser elaborats ni per la seva agència, sinó per altres detectius externs.

Tot i així, Marco ha explicat que per qüestions de comptabilitat interna de l'agència de detectius va haver d'apuntar els encàrrecs com si estiguessin inclosos en altres factures pagades pel Barça, cosa que va originar aquesta investigació judicial.

D'altra banda, preguntat pel fet que Martorell fes servir un cotxe de 'renting' pagat per Marco quan el primer ocupava un alt càrrec a la Generalitat, el testimoni ha explicat que només li va deixar cinc o sis dies per un viatge. Marco ha explicat que també va treballar un temps per a la junta de Sandro Rosell.

Fa un mes, l'advocat de Xavier Martorell remarcava que el seu client no va encarregar informes sobre els regidors i companys d'equip de govern Xavier Amador i Joan Recasens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.