Cinc ferits i aldarulls en el desallotjament de la PAH de Rubí pels Mossos


Temes relacionats

La PAH de Rubí porta la seva protesta a una nova seu de CatalunyaCaixa (10/nov/14)

La PAH de Rubí porta la seva protesta a l'interior de l'ajuntament ( 5/nov/14)

La PAH de Rubí ja acumula cinc multes per ocupació del carrer a Sant Cugat ( 3/nov/14)

La PAH de Rubí rep una multa de 375 euros per ocupació de la via pública (29/oct/14)

CatalunyaCaixa negociarà amb la PAH de Rubí si retira l'acampada de Sant Cugat (20/oct/14)

La PAH de Rubí continua la protesta i demana la comprensió ciutadana (16/oct/14)

La PAH de Rubí manté la seva protesta amb el suport de 60 persones (24/set/14)


  • Comparteix:

Agents antiavalots han desallotjat a dos quarts de dotze de la nit els 13 membres de la PAH de Rubí que aquest dilluns havien ocupat la seu de CatalunyaCaixa a l'avinguda de Torreblanca. Amb l'ordre judicial, una vintena d'antidisturbis han tret els ocupants del local, enmig de crits i la protesta de membres de la PAH i ciutadans concentrats al carrer. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès cinc ferits lleus per contusions i atacs d'ansietat en el desallotjament, que s'ha produït en 10 minuts. Des de fa més d'un mes i mig, la PAH de Rubí reclama a Sant Cugat la dació de pagament per a una vintena de casos del municipi veí.

Tal com ha avançat aquest dilluns a la tarda Cugat.cat, la PAH de Rubí ha decidit aquest dilluns ampliar les accions reivindicatives a la ciutat. A banda de l'acampada que protagonitzen des de fa set setmanes davant l'oficina de CatalunyaCaixa al carrer de Villà, els membres del col·lectiu han entrat a les instal·lacions de la seu que el banc té a l'avinguda de Torreblanca.

L'actuació de les 13 persones que han ocupat el local s'ha acompanyat d'una denúncia de l'entitat bancària per ocupació de la propietat privada. Nou hores després, els mateixos Mossos, que han seguit l'ocupació durant la protesta, han anunciat als manifestants l'ordre judicial i l'imminent desallotjament. Per evitar la sortida dels seus companys, una dotzena de membres de l'entitat ha fet una cadena humana davant la porta de l'oficina. No ha funcionat la intervenció del mediador que al llarg de la tarda ha mantingut converses amb el col·lectiu.

La portaveu de la PAH, Luz Adriana Agudelo, ha explicat que els mediadors els han assegurat que no hi hauria violència.

Luz Adriana Agudelo

Ens havien assegurat que no hi hauria violència. Però ja ho veieu: han vingut els antiavalots.


Agudelo també ha lamentat el tracte que han rebut per parts dels Mossos i ha remarcat que les accions que duu a terme la PAH són per aconseguir una vida digna.

Luz Adriana Agudelo

No pot ser que se'ns coaccioni així quan només lluitem pels nostres drets.


El desallotjament ha tingut lloc a dos quarts de dotze de la nit i s'ha produït en 10 minuts, de la mà d'una vintena d'agents antidisturbis que des d'una hora abans estaven preparats a la comissaria dels Mossos de Sant Cugat. El SEM ha explicat a Cugat.cat que cinc manifestants han resultat ferits en la sortida, que s'ha desenvolupat entre crits dels ocupants i la protesta dels companys de la PAH que secundaven la reivindicació des del carrer. Durant el dispositiu, dos periodistes han rebut empentes i cops per part dels agents i una càmera ha quedat malmesa.

Una trentena de persones, a títol individual, han seguit la protesta al carrer solidaritzant-se amb els afectats, entre ells Pau Alonso (ICV), Ignasi Bea (CUP), Èric Gómez (ERC), Lluc Cahís (JERC) i membres d'Arran. Aquests últims han emès un comunicat comdemnant l'actuació policial. Malgrat els incidents, la PAH de Rubí ha manifestat que continuarà amb l'acampada del carrer de Villà i no descarta més accions reivindicatives a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.