La PAH de Rubí encara els 50 dies de protesta a Sant Cugat


Temes relacionats

Cinc ferits i aldarulls en el desallotjament de la PAH de Rubí pels Mossos (11/nov/14)

La PAH de Rubí porta la seva protesta a una nova seu de CatalunyaCaixa (10/nov/14)

La PAH de Rubí porta la seva protesta a l'interior de l'ajuntament ( 5/nov/14)

La PAH de Rubí ja acumula cinc multes per ocupació del carrer a Sant Cugat ( 3/nov/14)

La PAH de Rubí rep una multa de 375 euros per ocupació de la via pública (29/oct/14)

Nova acció a Sant Cugat de la PAH de Rubí per pressionar CatalunyaCaixa (27/oct/14)

CatalunyaCaixa negociarà amb la PAH de Rubí si retira l'acampada de Sant Cugat (20/oct/14)

La PAH de Rubí continua la protesta i demana la comprensió ciutadana (16/oct/14)

La PAH de Rubí manté la seva protesta amb el suport de 60 persones (24/set/14)


  • Comparteix:

La PAH de Rubí, la setmana passada a l'ajuntament / Foto: PAH de Rubí

La PAH de Rubí, la setmana passada a l'ajuntament / Foto: PAH de Rubí

El desallotjament de la PAH de Rubí de la seu de CatalunyaCaixa a l'avinguda de Torreblanca aquest dilluns arriba després de gairebé 50 dies de protesta a Sant Cugat. El col·lectiu, que demana la dació en pagament per a una vintena de famílies de Rubí, va començar la seva reivindicació al municipi amb una acampada davant la seu del banc al carrer de Villà, que encara manté.

Inici de la protesta
El 23 de setembre passat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí reunia 60 persones a la concentració que va encetar a la seu de CatalunyaCaixa, al carrer de Villà, i que manté des de llavors. L'objectiu, igual que amb l'ocupació d'aquest dilluns, és allargar la protesta de forma indefinida fins aconseguir una solució per als 20 casos de famílies rubinenques que afronten un eventual desnonament.

Des de llavors, l'entitat organitza cercaviles per protestar a les cinc seus de CatalunyaCaixa a la ciutat cada dijous. També han protagonitzat accions reivindicatives a l'interior de l'ajuntament, on la setmana passada van desplegar pancartes de protesta demanant la dació de pagamant.

Contactes amb els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí
La PAH de Rubí i l'Ajuntament no van arribar a cap acord en la reunió que van mantenir a finals de setembre sobre l'acampada indefinida al carrer de Villà. En un primer moment, l'Ajuntament va oferir la seva ajuda en cas que hi hagués afectació santcugatenca, però ni l'entitat ni el consistori han reconegut mai l'existència de cap cas local. L'Ajuntament de Rubí ha ofert la seva mediació durant el procés.

De moment, la Policia Local ha multat cinc membres de la PAH per ocupació de la via pública al carrer de Villà. El consistori ha confirmat que són diverses les queixes que han rebut tant de clients que no poden entrar a la sucursal, com de veïns propers a l'acampada per excés de soroll. El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, va assegurar que el consistori 'no entén' què fa el col·lectiu protestant a Sant Cugat quan cap dels afectats és del municipi ni té hipoteques signades en oficines de la ciutat.

Suport de partits i entitats
Partits com ERC, les JERC, el PSC, la uaSC, ICV, Podem i l'Assemblea de Drets Socials (ADS) han donat suport a l'actuació de la PAH i reprovat l'actuació de la Policia Local amb les multes, per la qual cosa han demanat la retirada de sancions.

La PAH de Sant Cugat
Després de mesos d'activitat intermitent, la PAH va convocar a principis d'octubre la ciutadania a donar suport als acampats del carrer de Villà. La crida va tirar-se endavant amb una concentració d'una seixantena de persones a la mateixa acampada i una cercavila posterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.