El Consell d'Infants arrenca amb l'objectiu de definir els drets dels més petits


Temes relacionats

El Consell d'Infants recomana instal·lar més espais de jocs als parcs (18/jun/14)

Els membres del Consell d'Infants proposaran millores als parcs i jardins (21/nov/13)

El nou Consell d'Infants proposarà solucions per fer front a la crisi (22/nov/12)


  • Comparteix:

El Consell d'Infants ha engegat de nou els motors amb l'objectiu d'abordar els drets que han de tenir els nens de la ciutat i de la resta del món. Aquest és l'encàrrec que han rebut els 37 nens i nenes que constitueixen aquest òrgan per part de l'alcaldessa i presidenta de l'ens, Mercè Conesa. A partir d'ara, els joves consellers es reuniran diverses vegades per presentar les seves conclusions en uns mesos.

A partir del cas de Malala Yusafzai, la noia guardonada amb el Premi Nobel de la Pau per defensar el dret a l'educació dels nens del Pakistan, Conesa ha encoratjat els consellers a analitzar i definir quins són els drets dels infants santcugatencs i de la resta del món. La presidenta ha subratllat que els més menuts en tenen molts, més enllà de l'educació i la sanitat.

Mercè Conesa

Hi ha altres drets que també hem de treballar, a més del fet que a molts països no existeixen.


El Consell d'Infants 2014-2015 té la participació de 37 nens i nenes de 15 escoles de la ciutat. La novetat d'enguany arriba de la mà dels centres Viaró, Hativka i Ciutat d'Alba, que són els últims a sumar-se a aquesta iniciativa. Els consellers han rebut l'encàrrec amb molta il·lusió i han destacat l'oportunitat que suposa poder participar en la millora de la ciutat.

Conselleres

Això dels drets i la participació està molt bé. Ho haurien de fer a tot arreu. / El punt de vista dels nens és molt diferent al dels adults. Podrem aportar moltes coses.


En els propers mesos, els alumnes participants es reuniran periòdicament amb l'ajuda dels monitors per dissenyar una proposta de drets infantils bàsics. Amb la cloenda del curs escolar, el Consell presentarà les seves conclusions, que probablement estaran editades en forma de llibre o algun altre suport.

A la trobada també han participat representants dels partits de l'oposició, que han destacat que aquest projecte permet als més menuts endinsar-se en l'essència de la política, la de convèncer els altres, dialogar i servir la ciutadania. Conesa també ha aprofitat la reunió per informar de l'estat de les propostes que el darrer Consell va presentar per millorar els parcs de la ciutat. L'alcaldessa ha anunciat que al 2015 el parc de Ramon Barnils tindrà una aranya i altres elements lúdics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.