Veïns, entitats, restauradors i consistori debaten el rumb del Pacte per la Nit


Temes relacionats

El Pacte per la Nit ha mort, Trona sobre la seva tomba ( 1/oct/14)

Conesa defensa descentralitzar activitats per respectar el descans dels veïns (26/set/14)

Les terrasses hauran de tancar abans a l'espera de revisar el Pacte per la Nit (25/set/14)

Tret de sortida a la implantació de les propostes del Pacte per la Nit (15/oct/12)


  • Comparteix:

Les terrasses han ocupat bona part del debat

Les terrasses han ocupat bona part del debat

Entitats veïnals, ciutadans a títol individual i diversos col·lectius han debatut l'estat actual del Pacte per la Nit en una reunió aquest dimecres a la Casa de Cultura, en què els representants municipals i els participants del document han encaixat les queixes sobre un pacte que no acaba de satisfer. A la trobada, a la qual no estaven convocats els mitjans, s'ha acordat la renovació de la comissió de seguiment del pacte per ajustar el document a les necessitats reals de la ciutadania en oci, descans i restauració a la nit.

El document del Pacte de Nit, el full de ruta que defineix el model d'oci nocturn local, va acordar -entre d'altres aspectes- la creació de tres comissions de treball que estudiarien aspectes relacionats amb mobilitat, seguretat i horaris d'obertura dels locals. Al setembre, l'equip de govern va modificar aspectes del document de forma unilateral, el que va generar la queixa de diversos col·lectius.

Segons fonts consultades per Cugat.cat, tant municipals com d'entitats, el calendari de trobades ha tingut una participació desigual en els últims temps. Un desinterès en la participació que ha constatat el president de la Federació de Veïns de Sant Cugat (FAV), Manel Sánchez, que malgrat tot ha reivindicat la vigència del pacte.

Manel Sánchez

Al centre hi ha un problema però no podem generalitzar-lo a tot Sant Cugat. Per a mi el pacte encara està vigent.


Unes 50 persones han seguit la trobada, amb una presència important de massa veïnal del voltant del Monestir. En alguns casos aquests veïns desconeixien l'existència del document, cosa que ha motivat que molt d'ells contactessin directament amb l'Ajuntament en els últims mesos per exposar problemes de soroll i convivència ciutadana.

Conciliar el descans veïnal i el negoci dels restauradors ha estat un dels temes centrals del debat, segons les opinions recollides per Cugat.cat a la sortida de l'acte. El president del Gremi de Restauradors, Xavier Vendrell, aposta pel diàleg per donar resposta als veïns però també als treballadors d'un sector que ha de treure pit durant la crisi.

Xavier Vendrell

Si ens han donat una llicència i hem fet una inversió, també hem de marxar pel descans dels veïns?


A la convocatòria han acudit el regidor de Joventut i responsable del document, Raül Grangé; el tinent d'alcalde de Territori, Pere Casajoana; i el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol.

Grangé ha explicat que cal fer esforços de totes les parts implicades per trobar una solució i és per això que refundaran les comissions de treball en una comissió de seguiment per fer una radiografia constant del Pacte per la Nit.

Raül Grangé

Crearem una comissió amb poder de decisió per arribar a un consens i solucionar la problemàtica de les terrases a l'hivern com a l'estiu.


L'Ajuntament no ha estat l'únic a entomar les crítiques veïnals. Els agents que van participar en l'elaboració del document també les han encaixat. Un d'ells és la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional, que ha aprofitat per demanar 'més implicació' de l'Ajuntament a l'hora de satisfer les demandes de la ciutadania, tal com ha afirmat una de les membres, Gemma Aristoy. La representant de l'entitat també ha recordat l'esperit del pacte.

Gemma Aristoy

Vam col·laborar amb tota la bona fe en elaborar un pacte per arribar a una entesa i incloure les visions de totes les parts implicades.


D'aquí un parell de setmanes, segons fonts municipals, es procedirà a la renovació de la comissió de treball que vetllarà per una aplicació del pacte adient per a tothom.

El Pacte per la Nit va ser un document participatiu que va rebre les aportacions dels partits i les seves seccions joves, titulars d'oci nocturn i del gremi de l'hostaleria, entitats veïnals, culturals i Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.