La PAH de Rubí explica la seva problemàtica al ple de novembre


Temes relacionats

La CUP critica el silenci de l'Ajuntament en el desallotjament de la PAH de Rubí (13/nov/14)

Dos membres de la PAH de Rubí denuncien els Mossos pel desallotjament (14/nov/14)

Denunciada per 'manca de respecte' als Mossos en una protesta de la PAH (12/nov/14)

ICV demanarà explicacions a la Generalitat pel desallotjament de la PAH (12/nov/14)

La PAH de Rubí porta la seva protesta a una nova seu de CatalunyaCaixa (10/nov/14)

La PAH de Rubí encara els 50 dies de protesta a Sant Cugat (10/nov/14)

La PAH de Rubí porta la seva protesta a l'interior de l'ajuntament ( 5/nov/14)

La PAH de Rubí ja acumula cinc multes per ocupació del carrer a Sant Cugat ( 3/nov/14)

ERC i les JERC reclamen la retirada immediata de la multa a la PAH (30/oct/14)

La PAH de Rubí rep una multa de 375 euros per ocupació de la via pública (29/oct/14)


  • Comparteix:

José Peralta, de la PAH de Rubí, a la dreta de la imatge durant la intervenció al ple

José Peralta, de la PAH de Rubí, a la dreta de la imatge durant la intervenció al ple

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí ha intervingut aquest dilluns a la sessió de precs i preguntes del ple d'aquest novembre per visibilitzar la problemàtica que arrossega i lamentar les multes que ha rebut de la Policia Local per ocupació de la via pública. L'entitat manté una acampada a la seu de CatalunyaCaixa del carrer de Villà per demanar la dació en pagament per a una vintena de famílies de Rubí.

ESCOLTA-HO

El portaveu de la PAH de Rubí, José Peralta, ha explicat que estan acampats davant la seu de Catalunya Caixa del carrer de Villà des de finals de setembre per demanar la dació d'uns habitatges hipotecats que han estat venuts per l'entitat bancària a un fons 'voltor' i lamenten que es troben sense interlocutor. Peralta ha ressaltat que segueixen lluitant per aconseguir la dació en pagament dels habitatges i ha agraït qualsevol ajuda que se'ls pugui donar.

El portaveu de la PAH ha lamentat les multes imposades per la Policia Local a cinc dels membres de l'acampada i ha dit que no saben com hi faran front per la situació d'exclusió que pateixen.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha destacat que ja s'ha fet una reunió per tractar la problemàtica de les multes i els ha emplaçat a fer un recurs si no estan d'acord amb les mateixes. Carol ha recordat la posició oficial de l'Ajuntament contrària a aquesta ocupació de la via pública i ha ressaltat que la ciutat no és el lloc on s'hauria de fer aquesta reivindicació.

Altres punts tractats durant el torn de precs i preguntes de la ciutadania

Els comerciants de la rambla del Celler han preguntat sobre la il·luminació i altres qüestions de cara a la campanya de Nadal com són la ubicació de les parades ambulants de Nadal i l'itinerari del tren per a les criatures i el de la cavalcada de Reis.

Des de la uaSC s'ha demanat informació sobre la venda de Tabasa a Abertis i la implicació de l'Ajuntament, que mantenia una participació del 0,19% a l'empresa pública dels Túnels de Vallvidrera.

Una ciutadana ha lamentat l'actuació de l'Ajuntament al voltant de la problemàtica dels membres de la PAH de Rubí i ha emplaçat el consistori a prendre solucions més valentes.

Un altre santcugatenc ha elogiat l'estat i la varietat dels parcs de la ciutat però s'ha queixat de la proliferació de les pintades que hi ha per tota la ciutat. S'ha qüestionat si algunes pintades, pel seu caràcter polític i/o social triguen més a esborrar-se que d'altres.

Un ciutadà s'ha queixat que està a l'espera de resposta de la política de talls carrers a Can Barata i un altre ha reflexionat sobre la possibilitat d'usar equipaments com l'espai de Can Quitèria per a un ús social destinat a les persones necessitades de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.