El Pla de Joventut incorpora 70 propostes per millorar la vida dels joves


Temes relacionats

El nou Pla Local de Joventut incidirà en l'accés a l'habitatge, la feina i el lleure (15/jul/14)

El Pla Local de Joventut tindrà la participació i l'emancipació com a eixos (14/mai/14)

Els joves demanen pel nou Pla Local de Joventut els punts no assolits en l'anterior projecte (26/oct/09)

Sant Cugat redactarà un Pla de Joventut 2009-2011 amb un procés de participació ciutadana (19/feb/08)


  • Comparteix:

El Pla Local de Joventut (PLJ) inclou una setantena d'actuacions destinades a millorar la vida dels joves, la majoria d'elles en els àmbits de l'educació, l'emancipació i la participació. El document, que s'ha presentat aquest dimecres al Casal TorreBlanca després de la seva aprovació al ple, s'aplicarà de manera progressiva en el període 2014-2016 tot i que moltes de les accions ja es troben marxa. El pla potenciarà els serveis d'assessorament laboral i promourà accions per augmentar el grau de coneixement del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH).

Després d'un període d'anàlisi en què han participat tècnics municipals, partits polítics i associacions juvenils, el Pla Local de Joventut ha sortit a la llum amb l'objectiu de reforçar el vincle que senten els joves amb la ciutat. Augmentar la capacitat d'emancipació dels joves, estimular la seva participació en la vida santcugatenca i donar-los una oferta lúdica atractiva són els objectius principals d'aquest projecte.

Aquest pla incidirà especialment en les polítiques d'ocupació i habitatge, pilars fonamentals perquè els joves puguin independitzar-se dels seus pares. En aquest sentit, està previst potenciar els serveis d'assessorament laboral municipal i promoure accions per augmentar el grau de coneixement del Servei d'Ocupació (SOM) i de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) per part dels joves. També es preveu fomentar la mobilitat internacional a través dels programes d'intercanvi.

Tot això implica que diverses àrees de l'Ajuntament treballaran conjuntament en programes específics de cara al col·lectiu juvenil. El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha destacat la transversalitat que comporta aquest pla, que implica que tota l'estructura de l'Ajuntament es posi al servei d'aquesta mena de polítiques.

Raül Grangé

La transversalitat ja és ben present. Ens trobàvem que cada departament feia les accions segons els seus criteris.


Així, per exemple, programes d'emprenedoria com el Yuzz també es prepararan d'acord amb els criteris de l'àrea de Joventut. Moltes d'aquestes iniciatives estaran centralitzades a través de l'Oficina Jove, que ja va obrir les portes fa uns mesos i que té l'objectiu de convertir-se en el punt d'atenció juvenil de referència, de manera que pugui informar sobre qualsevol tema pel qual els joves es puguin interessar.

El lleure és un dels altres eixos principals del pla. La intenció és també la de garantir que les futures generacions que creixin en els propers anys tinguin una oferta lúdica potent, tal com ha explicat el membre d'Indic Manel Ruiz.

Manel Ruiz

Aquesta previsió demogràfica implica que haguem de preparar més oferta de lleure.


Indic és una empresa que ha participat en el diagnòstic i redacció d'aquest pla. El Pla Local de Joventut (PLJ) està orientat als santcugatencs entre els 13 i els 30 anys, tot i que també està obert als més joves i les persones que hagin ja superat la trentena. Pel que fa al pressupost, la partida de totes les accions està inclosa als pressupostos municipals de 2014 i 2015. El nou equip de govern sorgit dels comicis de maig s'encarregarà de quantificar el cost dels projectes que es duran a terme al 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.