El Teatre-Auditori s'il·lumina de blau en record als drets infantils


Temes relacionats

Sant Cugat commemora avui els 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants (21/nov/14)

Sant Cugat commemorarà els 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants (17/nov/14)

El Consell d'Infants arrenca amb l'objectiu de definir els drets dels més petits (12/nov/14)

El Consell de Joves 13/16 participarà en l'aplicació del Pla Local de Joventut (15/oct/14)

El Consell de Joves 13/16 vol més cultura i participar en el disseny de la Festa Major ( 2/jul/14)


  • Comparteix:

La façana del Teatre-Auditori s'ha il·luminat aquest divendres al vespre amb una llum blava per commemorar el 25è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants i per reivindicar les necessitats bàsiques dels més menuts, com l'educació, la salut i la igualtat d'oportunitats. Una cinquantena de persones ha participat en aquest acte simbòlic, que s'ha complementat amb la inauguració d'una exposició sobre els drets infantils a la Biblioteca Central i uns parlaments institucionals al Cafè Auditori.

Una encesa de llums a la façana lateral del Teatre-Auditori ha estat l'acte simbòlic que ha triat Sant Cugat per rememorar el 20 de novembre del 1989, any en què l'assemblea general de les Nacions Unides (ONU) va aprovar la convenció. Aquest projecte, impulsat des de la Unicef, és un dels tractats més referendats del món, segons explica aquesta mateixa associació.

La trobada ha arrencat amb la inauguració d'una exposició sobre els drets infantils a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, una mostra que han visitat alguns dels membres del Consell d'Infants i del Consell de Joves 13/16. A través de 10 plafons il·lustratius, la igualtat, la sanitat i el respecte s'han presentat com algunes de les condicions essencials perquè qualsevol nen tingui una vida digna. Dos dels consellers, Tomás Berbero i Álvaro Garcia, han situat també l'educació com un dels pilars fonamentals de la vida infantil.

T. Berbero / A. Garcia

Em sembla important el dret de rebre educació i el de no rebre maltractaments. / El de ser educats és un però n'hi ha molts més.


El punt culminant ha arribat després, amb l'encesa de llums al Teatre-Auditori. La façana de l'equipament ha quedat il·luminada de blau fins a les onze de la nit per rememorar la data històrica i per reivindicar la necessitat de continuar fent camí a favor dels drets dels infants. El tresorer de la junta d'Unicef a Catalunya, Ignasi Casanova, ha explicat que encara hi ha molts aspectes on els nens pateixen discriminació i les pressions del món dels adults.

Ignasi Casanova

Encara hi ha molts aspectes en què els nens es troben discriminats.


L'apunt institucional local l'ha posat la regidora d'Educació, Esther Salat, que ha destacat l'aposta que fa la ciutat perquè els nens participin en la vida pública. Salat ha afegit que encara queda camí per recórrer, especialment en l'àmbit de la igualtat d'oportunitats.

Esther Salat

Aquest és un dels objectius del Consell d'Infants, garantir que tots els nens tinguin les mateixes oportunitats.


La trobada ha posat el punt final amb un acte institucional on els integrants del Consell d'Infants i del Consell de Joves 13/16 han agafat el protagonisme per llegir alguns dels drets que cal consolidar a Sant Cugat i la resta del món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.