El Gran Recapte té a Sant Cugat una desena de punts i més de 140 voluntaris


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Gran Recapte

Imatge d'arxiu del Gran Recapte

Sant Cugat tindrà més d'una desena de punts de recollida d'aliments en la sisena edició del Gran Recapte que es desenvoulpa aquest divendres a partir de les quatre de la tarda i tot dissabte amb més de 140 voluntaris. Càritas i el Centre Sant Medir són les entitats que es beneficiaran de la iniciativa organitzada pel Banc dels Aliments. L'objectiu és recollir principalment oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Es pot col·laborar al mercat de Torreblanca i als supermercats Mercadona, Condis, Eroski, Veritas, Opencor i Lidl.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària i també serveix per sensibilitzar la població sobre la problemàtica que pateix aquest sector, que arran de la crisi s'ha incrementat. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

La fita per a l'edició del 2014 a tot el país és arribar a recollir 4.000 tones d'aliments gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris. Una xifra que es tradueix en 20 quilos per beneficiari.

La iniciativa solidària començarà a partir de les quatre de la tarda i fins les les nou del vespre i demà dissabte, de deu del matí a nou del vespre. A Sant Cugat, es podrà col·laborar al mercat de Torreblanca i als supermercats Mercadona, Condis, Veritas, Opencor, Lidl i Eroski, que estaran coberts amb l'ajuda d'entre 140 i 160 voluntaris.

El delegat del Vallès Occidental del Banc dels Aliments, Miquel Àngel Rodríguez, s'ha mostrat satisfet per haver aconseguit els voluntaris necessaris en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat.

Miquel Àngel Rodríguez

S'han aconseguit els voluntaris però, tot i així, sempre hi ha desigualtats entre municipis. No és el mateix un municipi com Sant Cugat que té una sensibilitat amb el voluntariat que altres on hi ha menys gent.


Rodríguez ha afegit que esperen repetir l'èxit d'anys anteriors i ajudar els més necessitats en un moment delicat com l'actual que s'ajunta, no només la fam sinó també la pobresa energètica.

Miquel Àngel Rodríguez

S'ajunta el tema de la fam però també el de la pobresa energètica en unes dates molt sensibles perquè s'apropa el Nadal. Cal fer que una altra vegada el Gran Recapte sigui el gran èxit de la societat civil.


El Gran Recapte també a la UPC
L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la UPC se suma fins al 12 de desembre a la campanya del Gran Recapte. El repte a la universitat és aconseguir 1.000 quilos d'aliments en 20 dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.