Comença el desballestament de les torres d'alta tensió de Valldoreix


Temes relacionats

La Generalitat tornarà els 1'5 milions de l'alta tensió en els propers dos anys ( 5/feb/14)

Nou retard en el projecte de soterrament de les línies d'alta tensió (18/gen/14)

Les torres d'alta tensió desapareixeran a mitjans de febrer (29/nov/13)

Casajoana: 'La Generalitat té el compromís de tornar el deute de l'alta tensió' (30/oct/13)

Puig confia que el soterrament de les línies d'alta tensió estigui enllestit a finals d'any (12/jul/13)


  • Comparteix:

Els treballs de desballestament de les torres d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol han començat aquest dimarts amb la retirada de la primera de les 12 torres. El desmuntatge culminarà abans de final d'any i permetrà eliminar 48 quilòmetres de cablejat aeri. L'obra té un cost de 3,9 milions d'euros i està finançada per l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix i la Generalitat.

El desballestament d'aquestes torres centenàries arriba després de més d'una dècada de retards i endarreriments, i un acord dificultós entre les tres administracions implicades i Endesa. Un cop retirades les torres i soterrada la línia, l'Ajuntament s'ha compromès a urbanitzar la zona i crear-hi un gran passeig que uneixi Mira-sol i Valldoreix. Ho ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La retirada de les torres ens regala un passeig i un nou escenari. És un nou espai públic que haurem d'aprofitar. Un nou espai verd per als veïns.


Per la seva banda, el director general d'Energia de la Generalitat, Pere Palacín, ha celebrat la retirada de les torres i assegura que és un dia històric pels veïns.

Pere Palacín

És una millora per als ciutadans. Augmenta la seva qualtiat de vida i e manté la qualitat del subministrament elèctric.


El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha recordat els anys de feina duta a terme pels veïns i les administracions per arribar a aquesta retirada definitiva.

Josep Puig

Semblava un impossible. Ha estat un acte de fe.


Quan acabin els treballs, s'hauran eliminat 12 suports de diverses mides, tres pòrtics dobles i 500 aïlladors que estan repartits des de la rambla de Baixador, a Mira-sol, fins a la plaça de Can Cadena, a Valldoreix. Al seu lloc, la companyia ha estès tres quilòmetres de línies subterrànies per l'avinguda del Baixador, els passejos de Rubí i d'Olabarria, i la plaça de Can Cadena. En paral·lel, s'ha reconfigurat la xarxa d'alta tensió i diverses subestacions. La directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, ha explicat en què consisteix la nova instal·lació elèctrica.

Isabel Buesa

El nou subministre, que ja està en servei, és una xarxa subterrània de tres quilòmetres.


L'actuació és fruit d'un acord entre Endesa, l'Institut Català de l'Energia de la Generalitat (ICAEN), l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix. El finançament de 3,9 milions d'euros es reparteix entre l'ICAEN (1,5 milions), l'EMD (1,4 milions) i el consistori (962.000 euros).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.