ASDI canvia l'estructura interna per garantir la seva viabilitat econòmica


Temes relacionats

Avança sense pressupost el projecte per encabir Asdi a la residència de Valldoreix (16/nov/13)


  • Comparteix:

Carmela Fortuny, Mercè Conesa i Enric Tomàs al sopar d'ASDI / Foto: Localpres

Carmela Fortuny, Mercè Conesa i Enric Tomàs al sopar d'ASDI / Foto: Localpres

L'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics (ASDI) ha reorganitzat la seva estructura interna per garantir la viabilitat econòmica de l'entitat. Així ho ha explicat aquest dissabte el president d'ASDI, Enric Tomàs, en el 34è sopar benèfic anual de l'associació, que ha reunit prop de 250 persones al Qgat Hotel.

El repte d'ASDI és, ara per ara, econòmic. Segons Tomàs, la tasca principal de l'entitat consisteix a 'quadrar pressupostos per tirar endavant els projectes i assegurar així la viabilitat econòmica'. Per això, l'associació s'ha reorganitzat internament i ha fet canvis en la direcció i en els càrrecs intermitjos per 'adaptar-se a les necessitats actuals'.

Enric Tomàs

La viabilitat econòmica d'ASDI és un repte. Hem de garantir i deixar ASDI perquè tingui assegurada la pervivència futura. En això estem treballant.


Un dels projectes que, de moment, ha quedat paralitzat és la llar-residència Aspasur de Valldoreix, que gestiona el Grup Catalònia. Actualment, aquest espai acull el taller ocupacional d'ASDI, però des de fa uns anys està pendent de dotació econòmica de la Generalitat de Catalunya per poder concertar places de la part de llar-residència, que donaria servei a l'entitat. Les restriccions pressupostàries no permeten, ara per ara, tirar endavant aquest projecte, tal com ha explicat la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Esperem que, quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin, poder obrir la llar-residència. Hi ha un acord amb ASDI perquè les famílies que ho vulguin puguin accedir a les places.


Amb tot, la tasca d'ASDI a la ciutat s'ha fet notar en el 34è sopar benèfic de l'entitat, que ha aplegat prop de 250 persones i ha incrementat l'assistència de l'any passat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat la trajectòria de l'associació i l'ha definit com 'una entitat referent'.

Mercè Conesa

Com a Ajuntament, considerem que han de poder continuar treballant. Formen part de la diversitat de Sant Cugat, són una entitat referent i integrada.


Com és tradicional, l'acte ha inclòs diversos sortejos i una tómbola benèfica amb una cinquantena de regals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.