La Policia Local i els Mossos d'Esquadra activen l''Operació Grèvol'


Temes relacionats

La Policia Local confisca 83 joguines i 115 garlandes durant les festes de Nadal (13/gen/14)

Sant Cugat compta amb més patrullatge a l'eix comercial per l'època de Nadal ( 5/des/13)

L''Operació Grèvol' intensifica la presència policial per Nadal ( 5/des/13)

L''Operació Grèvol' torna amb un reforç en el contacte amb els botiguers ( 2/des/12)


  • Comparteix:

Els Mossos i la Policia Local patrullaran pels carrers de la ciutat / Foto: Localpres

Els Mossos i la Policia Local patrullaran pels carrers de la ciutat / Foto: Localpres

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han posat en marxa l''Operació Grèvol', un dispositiu conjunt per patrullar per les àrees comercials durant la campanya de Nadal. 70 agents dels dos cossos uniran esforços per intensificar la vigilància en aquestes zones i prevenir robatoris. Paral·lelament, la Policia Local també activarà les operacions 'Tió' i 'Neula', destinades a controlar la qualitat i l'adequació a les normes de seguretat de les joguines i els productes d'ornamentació de la llar.

L''Operació Grèvol' tindrà lloc des de principis de desembre fins a mitjans de gener, una vegada posi el punt final la primera campanya de rebaixes de 2015. En una època en què augmenta considerablement l'activitat comercial i els serveis de restauració, els dos cossos reforçaran la seva presència al carrer per prevenir furts i altres incidències.

L'eix de vianants que va del Casal TorreBlanca fins a la plaça de Lluís Millet, passant per la rambla del Celler i la plaça d'Octavià, és el punt neuràlgic del comerç i per tant també serà un dels punts claus d'aquesta operació. El Centre Comercial, la zona comercial de Valldoreix, els mercats municipals de Torreblanca i Pere San, i la zona del Mira-sol Centre seran els altres punts d'actuació.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha explicat que el coneixement de la ciutat que tenen la Policia Local i els Mossos resulta molt útil en aquestes dates.

Francesc Carol

Parlem dels mateixos agents de la resta de l'any. La intenció és utilitzar la seva experiència per incidir en aquests llocs en concret.


De la seva banda, l'inspector en cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, Jordi Hosta, ha explicat que el delicte més freqüent és el furt, que experimenta un lleuger augment en aquestes dates.

Jordi Hosta

Durant l'època nadalenca es produeixen furts. Els lladres aprofiten les petites distraccions.


A banda de l''Operació Grèvol', la Policia Local també posarà en marxa les operacions 'Tió' i 'Neula'. La primera està encaminada a controlar la qualitat i la seguretat dels productes d'ornamentació nadalencs. La segona té el mateix objectiu però se centrarà en les joguines. Totes dues campanyes també tenen lloc durant aquesta campanya de Nadal.

L'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha explicat que revisaran alguns materials que trobin durant la seva visita als comerços.

Josep Maria Escarré

Entrem a les botigues i comprovem que els elements estiguin homologats i hagin passat controls de qualitat.


Tot plegat perquè els comerciants i clients puguin efectuar les seves compres durant aquestes festes amb la màxima seguretat possible. La presidenta de Sant Cugat Comerç, Maite Pérez, ha explicat que el Nadal és una temporada en què augmenta la possibilitat que hi hagin més robatoris perquè els botiguers tenen molta feina i no poden estar pendents de tot.

Maite Pérez

Potser és una època en què és més fàcil que es produeixin robatoris. Els botiguers no poden estar pendents de tots els clients.


Consells de seguretat
La Policia Local i els Mossos d'Esquadra recomanen als botiguers que tinguin les portes tancades dels seus establiments i que tinguin cura de les seves pertinences, ja que a vegades els lladres s'enduen objectes personals del venedor i no pas dels clients. En cas de sospitar que puguin cobrar a través d'una targeta o bitllets falsos, cal posar-se en contacte ràpidament amb algun dels dos cossos.

Si es tracta d'establiments amb vigilant de seguretat, és necessari que aquest es posi en contacte amb les patrulles en cas de veure alguna persona que duu a terme un moviment sospitós.

En el cas de les empreses de transport, cal que els operaris de les furgonetes vagin amb molt de compte ja que sovint els lladres aprofiten una distracció per endur-se algun paquet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.