La llum de 175.000 bombetes il·lumina el Nadal de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'encesa s'ha fet a la plaça d'Octavià

L'encesa s'ha fet a la plaça d'Octavià

Sant Cugat ha donat per començat el Nadal aquest dimecres amb l'encesa dels tradicionals llums. En total hi ha 175.000 bombetes LED, la mateixa quantitat de l'any passat. L'acte ha tingut la presència de més de 300 persones, amb una gran participació de nens i nens, i s'ha amenitzat amb música i animació infantil a càrrec del grup The Penguins i una xocolatada.

Enguany s'ha guarnit el xiprer de la plaça d'Octavià amb unes 400 boles de Nadal fetes amb ganxet per usuaris de diversos casals d'avis de la ciutat.

Tot l'enllumenat nadalenc de Sant Cugat funciona amb bombetes tipus LED. S'han instal·lat diverses ornamentacions amb un total de 174.374 LED, el mateix nombre de bombetes que l'any passat. Es preveu que el consum total de l'enllumenat durant tot el període d'encesa també sigui similar al de l'any 2011 (3.945 KWh).

L'alcaldesa, Mercè Conesa, ha destacat que l'encesa de llums representa l'entrada al període de Nadal. Una etapa, com ha recordat Conesa, farcida de propostes d'una ciutat que confia en les seves entitats per oferir un gran ventall d'activitats.

Mercè Conesa

És una encesa de llums que embelleix la ciutat i que suposa l'inici de moltes activitats que es fan a la ciutat durant el Nadal.


Conesa també ha destacat la participació de la gent gran i ha ressaltat la sostenibilitat de l'enllumenat santcugatenc.

L'espectacle d'animació infantil 'Reggae per Xics' dels The Penguins ha anat acompanyat de xocolata desfeta, coca i brou per als assistents.

Els llums de Nadal s'encendran a partir d'ara cada dia entre dos quarts de sis de la tarda i les onze de la nit, a excepció de la nit i el dia de Nadal, el dia de Sant Esteve, Cap d'Any i el dia de Reis, que estaran encesos fins a les dues de la matinada. L'últim dia d'encesa serà el 6 de gener.

Principals característiques de l'enllumenat de Nadal

- Nombre total de microbombetes LED utilitzades: 174.374.

- Els plafons són d'alumini amb marc de protecció per evitar possibles desperfectes a les figures i tenen un disseny innovador.

- El diàmetre del fil lluminós és de 13 mm com a mínim.

- Tots els elements són amb llum blanca.

- L'alçada lliure sota les garlandes de tipus plafó serà superior als cinc metres (excepte en casos puntuals) per permetre el pas de la cavalcada de reis i altres vehicles especials.

- Els llums de Nadal col·locats als fanals s'encendran amb el mateix horari del propi fanal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.