El ple de desembre nomenarà el nou consell d'administració de Cugat.cat


Temes relacionats

Una nova etapa per a Cugat.cat (21/oct/14)

Cugat.cat es transforma en una entitat pública empresarial (21/oct/14)


  • Comparteix:

El tràmit passarà pel ple municipal

El tràmit passarà pel ple municipal

El nou consell d'administració de Cugat.cat serà nomenat al ple municipal de dilluns. El mitjà municipal completarà així la seva adaptació a la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya, que estableix que l'òrgan de gestió dels mitjans públics ha de ser elegit per una majoria qualificada de dos terços del plenari. La proposta de consell que arribarà al ple té el vistiplau de tots els grups municipals i l'informe favorable del consell consultiu i assessor.

La junta de portaveus d'aquest dimarts ha decidit elevar al ple, per a la seva aprovació la setmana vinent, la llista dels cinc candidats a ocupar el primer consell d'administració de Cugat.cat, encarregat d'assumir la màxima responsabilitat de gestió dels mitjans públics municipals. Un consell amb un perfil professional i de l'àmbit de la comunicació, avalat per l'informe favorable unànime del consell assessor i consultiu, l'òrgan que vetlla per la participació de la societat civil en la gestió dels mitjans públics.

La proposta l'encapçala el periodista Xavier Fornells, vinculat des de fa tres dècades als mitjans locals i nacionals, i actualment director d'àmbit a l'Ajuntament de Sant Cugat. Fornells ocuparia la presidència del consell, acompanyat per quatre vocals: la periodista i cap d'Internacional del diari 'Ara', Carme Colomina; el catedràtic de Comunicació i director del departament de Periodisme de la UAB, José Manuel Pérez Tornero; el periodista i professor universitari Josep-Manuel Silva Alcalde; i la tècnica de premsa a l'Ajuntament de Sant Cugat Anna Toro.

Els candidats tenen el vistiplau de tots els grups polítics municipals. Tots cinc ocuparien els càrrecs per un mandat de cinc anys i sense percebre cap retribució ni dietes. Les seves funcions inclouen nomenar la direcció de Cugat.cat, dissenyar el contracte-programa de l'ens i proposar els seus pressupostos anuals, que ha d'aprovar el ple municipal.

El nomenament del consell d'administració posa el punt final al procés de transformació de l'antic òrgan gestor de Cugat.cat -un organisme autònom- en una entitat pública empresarial, adaptada plenament als requeriments de la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.