La PAH de Rubí manté l'acampada a l'espera ara de la solució de tres casos


Temes relacionats

La PAH de Rubí aixecarà l'acampada si CatalunyaCaixa resol cinc casos ( 5/des/14)

La PAH de Rubí recorre les multes per ocupar la via pública (22/nov/14)

Procés Constituent també critica el desallotjament de la PAH de Rubí (21/nov/14)

L'Esquerra Independentista recapta fons avui per a lluita de la PAH de Rubí (21/nov/14)

La PAH de Rubí explica la seva problemàtica al ple de novembre (17/nov/14)

Dos membres de la PAH de Rubí denuncien els Mossos pel desallotjament (14/nov/14)


  • Comparteix:

Un moment de la reunió a tres bandes

Un moment de la reunió a tres bandes

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí continuarà acampada al carrer de Villà una setmana més, com a mínim. Així ho han decidit després de l'última reunió que ha mantingut aquest divendres al matí amb CatalunyaCaixa i l'Ajuntament en la qual no s'ha arribat, finalment, a una entesa per desencallar els cinc casos més antics de l'entitat financera. La PAH no ha vist clara la solució per a tres d'aquests cinc casos i espera ara una nova proposta per part del banc.

Les tres propostes que no agraden a la PAH de Rubí són hipoteques que pertanyen a un fons d'inversió i Catalunya Caixa depèn d'ell per prendre qualsevol decisió i negociar una sortida. Són hipoteques de famílies de Rubí amb ingressos que no superen els 400 euros i que reclamen una dació en pagament i un pis amb un lloguer social. D'altra banda, la resolució per part de l'entitat bancària per als altres dos casos s'han agafat amb bons ulls, a l'espera, però, de traslladar la proposta als afectats.

Tot i aquest petit pas, la PAH assegura que no aixecaran el campament de Sant Cugat fins que es trobi una solució definitiva per als tres casos més sensibles, que es preveu per a la setmana vinent. Ara, les negociacions entre la PAH i Catalunya Caixa continuaran, però ja fora de la mediació de l'Ajuntament.

El regidor d'Habitatge i Serveis Socials, Raül Grangé, ha explicat que tot i que el paper de l'Ajuntament acaba aquí, s'han ofert per continuar sent mediadors si no s'arriba a una entesa final.

Raül Grangé

Les reunions acaben aquí pequè ara ja tot depèn de la resposta que doni Catalunya Caixa sobre aquests tres casos puntuals. Tot i això, ens hem ofert per continuar mediant si fos necessari i, a més, també fer de mediadors entre la PAH i l'Ajuntament de Rubí.


Els membres de la PAH de Rubí han agraït públicament la tasca de l'equip de govern de Sant Cugat i dels seus serveis socials en el procés.

La reunió d'aquest divendres ha comptat, també, amb la presència de la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana, així com d'un respresentant del PSC. Fora de la reunió, que s'ha celebrat a la sala de plens, la PAH ha tingut el suport d'alguns membres de la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.