Temor a possibles recels entre la comunitat musulmana pels atemptats de l'11-M


  • Comparteix:

La comunitat àrab i musulmana de Sant Cugat s'ha mostrat preocupada per la possibilitat que s'incrementin els actes racistes després dels atemptats de l'11-M a Madrid. Des de 'Vallès Sense Fronteres', però, asseguren que a la nostra ciutat no s'ha produït cap incident d'aquest tipus, tot i que remarquen que cal diferenciar entre l'Islam i les interpretacions integristes que poden alimentar el terrorisme.

De moment, Vallès Sense Fronteres confirma que a la nostra ciutat no s'han produït incidents racistes derivats dels atemptats terroristes de l'11-M, atribuïts a una cèl·lula terrorista islamista. Això no vol dir, però, que no se'n puguin produir en el futur, o que no s'hagin notat ja alguns indicis de menyspreu als magribins en determinats entorns laborals. Ho explica Hafedh Akrout, membre de Vallès Sense Fronteres d'origen tunissià.

Hafedh Akrout

A Sant Cugat no s'han detectat incidents racistes, tot i que en alguns entorns laborals s'han produït alguns problemes.


Des de Vallès Sense Fronteres s'ha volgut remarcar que la gran majoria de magribins que viuen a Espanya no s'identifiquen amb els terroristes, ni tenen res a veure amb l'islamisme radical. Hafedh Akrout.

Hafedh Akrout

La majoria de gent del Magrib que vé ho fa per treballar, per prosperar des del punt de vista econòmic, social, cultural i intel·lectual.


L'entitat cultural ha remarcat que hi ha una diferència fonamental entre la cultura de l'Islam i les interpretacions integristes, que són les que poden alimentar el terrorisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.