Els Premis Ciutat de Sant Cugat ja tenen tres candidatures més


  • Comparteix:

Cartell de la nova edició

Cartell de la nova edició

El galerista Josep Canals, l'esportista Joan Pahisa i el Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat són les noves candidatures als Premis Ciutat de Sant Cugat. Aquestes tres se sumen a les 10 conegudes fins ara. Els guardons distingeixen persones, entitats, associacions o empreses que hagin tingut un paper destacat en la vida de Sant Cugat durant l'any anterior a la convocatòria dels premis.

La Comissió de Propostes ha escollit tres candidatures més que opten als Premis Ciutat de Sant Cugat, els guanyadors dels quals es donaran a conèixer en una gala al Teatre-Auditori el 10 de març de 2015. El període de proposta de noves candidatures i de votacions finalitza el 22 de febrer de 2015.

Josep Canals
El galerista és candidat per la creació del popular eslògan 'Sant Cugat, terra d'artistes' amb l'objectiu de cridar l'atenció i impulsar l'art local, per promoure el concurs de Pintura ràpida Vila de Sant Cugat i per fundar l'any 1968 l'Escola de Belles Arts de Sant Cugat. A més, va fundar el1977 la Biennal d'Art Jove Contemporani Català, una Biennal que avui encara dirigeix i que ha donat a conèixer molts joves creadors catalans en moltes ciutats de Catalunya.

Joan Pahisa
Durant el 2014, Joan Pahisa ha estat el protagonista del documental 'Glance up', de La Lupa Produccions, escrit pel mateix Joan i que està recollint premis arreu del món, i pròximament es podrà veure al programa Sense Ficció de TV3. Aquest documental està centrat en la seva participació als Jocs Mundials per a persones de talla baixa, on va guanyar cinc medalles, entre elles una pel seu esport estrella, el ping-pong i altres per a esports d'equip com ara el bàsquet, la seva passió. Va aconseguir jugar a bàsquet perquè ell mateix va crear el 'Team Europe' unint esportistes de tot Europa que no tenien equip. A més, Pahisa juga a ping-pong a l'equip de la UESC i enguany ha creat l'associació 'Sports PTB', una associació a nivell estatal per a persones de talla baixa amb l'objectiu de promoure l'esport per a aquestes persones i l'assessorament a altres persones i familiars, escoles i centres esportius.També, durant el 2014, ha estat fent xerrades de motivació i de sensibilització sobre la discapacitat a escoles, instituts, clubs esportius, empreses i altres organitzacions per tota mena de col·lectius.

Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat
És candidat per l'organització logística i científica que permet fer de Sant Cugat la seu estable d'un fòrum de discussió internacional en temes d'astrofísica avançada, pel desenvolupament dels seus tres primers congressos internacionals, que han portat a Sant Cugat a uns 250 científics d'arreu del món, per la publicació de les seves memòries, la promoció de la investigació científica de qualitat entre els joves, i l'organització d'activitats de difusió de la ciència.

Els Premis Ciutat de Sant Cugat no tenen una dotació econòmica. Consisteixen en una peça artística de l'escultor Salvador Juanpere i un diploma acreditatiu de la distinció.

Els Premis Ciutat de Sant Cugat culminaran el 10 de març 2015 en una gala al Teatre-Auditori. El període de votacions s'allargarà fins al 22 de febrer del 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.