La nova comissaria de la Policia Local obrirà les portes al febrer


  • Comparteix:

La nova comissaria de la Policia Local, ubicada a la plaça de la Vila a l'antic edifici del CMSC annex a l'ajuntament, obrirà les portes a principis de febrer de 2015. L'equipament té 1.205 metres quadrats distribuïts en quatre plantes. La nova distribució implica un guany de 644 metres quadrats respecte la comissaria actual. L'edifici no tindrà cel·les de detenció i els calabossos de Sant Cugat estaran ubicats únicament a les dependències dels Mossos d'Esquadra.

La nova comissaria té vestidors per a homes i dones, armeria i accés a l'aparcament de l'ajuntament. La planta baixa, que és la d'entrada al carrer, té un espai d'atenció ciutadana, un altre intern de treball, magatzem i arxiu. A les dues plantes superiors estan ubicades les sales de brífings i instruccions, el centre de control, la sala de reunions i l'espai de treball dels caporals. A més, també hi ha despatxos dels comandaments, de protecció civil i del suport administratiu.

Una part del mobiliari que tindrà la nova comissaria serà nou i una altra serà reutilitzat de les instal·lacions actuals. A més, s'habilitaran 40 noves places d'aparcament per als vehicles policials a la primera planta del pàrquing de la plaça de la Vila.

Les obres han transformat el conjunt de l'edifici que havia estat la seu del CMSC llevat la sala Canigó, que es manté com a instal·lació esportiva polivalent.

La Policia Local vol guanyar centralitat geogràfica amb el trasllat del cos en aquestes noves dependències. Un canvi que l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor com a exemple d'aposta per la policia de proximitat i per potenciar l'apropament del cos de seguretat als ciutadans.

Mercè Conesa

Per a nosaltres és una aposta per la proximitat cap a la ciutadania. Ens donarà un plus treballant també amb els projectes de policia de barri.


La nova comissaria no tindrà calabossos, seguint la recomanació del Síndic de Greuges de Catalunya i l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura. El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat que com Sant Cugat no té partit judicial propi no té l'obligació de tenir cel·les de detenció i treballaran conjuntament amb els Mossos d'Esquadra. Tot i això, si en un futur es necessités aquest servei s'ha reservat una part de la planta baixa per ubicar-lo.

Francesc Carol

Quan tinguem un detingut el portarem directament als Mossos d'Esquadra i per tant no haurà de passar dos cops pel mateix procés.


El cost total del projecte de la nova seu ha estat d'1,8 milions d'euros, dels quals 1,3 milions s'han destinat per a l'adquisició de l'edifici, 400.000 per a les obres de reforma, 90.000 per al mobiliari i 60.000 per a l'adequació de l'aparcament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.