Mode de Preview Global amb data de : on

L'Aplec Jove acusa l'equip de govern de trencar el consens del Pacte per la Nit


Temes relacionats

Les JERC exigeixen a l'Ajuntament el compliment del Pacte per la Nit ( 4/des/14)

Veïns, entitats, restauradors i consistori debaten el rumb del Pacte per la Nit (13/nov/14)

Les terrasses hauran de tancar abans a l'espera de revisar el Pacte per la Nit (25/set/14)

ERC, JERC i Arran acusen CiU de trencar el Pacte per la Nit de forma unilateral (25/set/14)

La CUP acusa l'equip de govern d'incomplir el Pacte per la Nit ( 8/set/14)


  • Comparteix:

Una de les trobades de l'Aplec Jove

Una de les trobades de l'Aplec Jove

L'Aplec Jove, que aplega entitats juvenils locals, acusa l'equip de govern de 'trencar unilateralment' el Pacte per la Nit per les queixes d'un grup de veïns. La plataforma, que reconeix que cal augmentar l'alternança de les places del centre que acullen activitats nocturnes, també alerta que les entitats sense ànim de lucre depenen en gran mesura de les propostes al carrer per poder promocionar-se i autogestionar-se.

L'Aplec Jove creu que la decisió de l'equip de govern no respon a cap mena de criteri democràtic perquè s'ha dut a terme a petició d'un grup concrets de veïns. Aquesta circumstància, explica, trenca la representativitat que avalava el pacte.

L'entitat aposta per refer el consens i millorar-lo amb els veïns. En aquest sentit, a més, dóna suport a la plataforma Tots Som Veïns, que treballa per aprovar el Pacte i perquè es compleixin els seus acords.

El Pacte per la Nit
Fa uns tres mesos l'Ajuntament va aturar, de manera provisional, els permisos per obrir noves terrasses a la via pública i va avançar la temporada d'hivern de tancament de terrasses unes setmanes abans de l'habitual. Així mateix, les activitats nocturnes a les places van passar a posar el punt final a la mitjanit. La intenció, va explicar aleshores el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, era elaborar una normativa que determinés els elements necessaris per aconseguir una bona convivència ciutadana, incloses les terrasses i les activitats a l'aire lliure.

Aquesta mesura va provocar la indignació d'ERC, les JERC i Arran, que van acusar l'equip de govern de trencar el consens establert fins aleshores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.