Sant Cugat és la primera ciutat catalana que crea un pla d'acollida per a escolars immigrants


  • Comparteix:

El pla d'acollida escolar d'immigrants és pioner a Catalunya

El pla d'acollida escolar d'immigrants és pioner a Catalunya

L'Ajuntament posa en marxa avui el Pla d'acollida escolar d'infants i joves nouvinguts, pioner a Catalunya. La iniciativa té l'objectiu d'orientar les famílies nouvingudes per tal d'escolaritzar els seus fills i, alhora, detectar les necessitats socials i assistencials que presentin aquestes famílies. Es tracta d'orientar aquests nous santcugatencs sobre els recursos municipals al seu abast i facilitar la seva integració a la ciutat.

El Servei d'Educació facilitarà la informació bàsica a les famílies immigrants sobre el sistema educatiu, les associacions locals i activitats esportives per promoure la integració dels nouvinguts. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, explica que el projecte facilitarà el contacte dels nouvinguts amb la societat.

Àngels Solé

El Projecte busca la integració dels nouvinguts


El projecte de l'Ajuntament, que és pioner a Catalunya, facilitarà que els alumnes nouvinguts es distribueixin de manera equilibrada pels centres educatius de la ciutat. El servei es dirigirarà a tots els nous alumnes encara que arribin un cop hagi començat el curs. Àngels Solé comenta que el projecte no pretén només centrar-se en els aspectes educatius.

Àngels Solé

No només busquem la integració escolar


El servei d'acollida a escolars i joves nouvinguts es trobarà a la Casa Mònaco dilluns i dimecres de deu del matí a la una del migidia, i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.