Apareix una campanya 'anònima' en contra dels trasllat del xiprer


  • Comparteix:

Cartells com aquest es veuen al llarg de la rambla de Can Mora

Cartells com aquest es veuen al llarg de la rambla de Can Mora

Un col.lectiu anònim ha empaperat la rambla de Can Mora amb cartells contraris al trasplantament del xiprer de Can Quitèria que ha de permetre la construcció d'un pàrking de 365 places. L'acció arriba la vigília que l'empresa constructora efectuï el trasllat del xiprer davant mateix de la masia de Can Quitèria per garantir la supervivència de l'arbre centenari.

Sota el lema 'Els santcugatencs no volem que mogueu el xiprer', diversos col.lectius han penjat desenes de cartells a la rambla de Can Mora oposant-se a la marxa del popular arbre del seu actual emplaçament. Amb aquesta cartellada, manifesten el seu rebuig al trasplament d'aquest arbre catalogat per poder fer possible la construcció del pàrquing soterrat de Can Quitèria.

Els cartells, que també apareixen als carrers Viñolas i Girona, s'acompanyen dels primers versos del poema 'Lo pi del Formentor' de Miquel Costa i Llobera. Uns cartells que apareixen un dia abans que l'empresa promotora de l'aparcament, Construcciones Alcaraz, comenci els treballs de trasllat de l'arbre uns metres més enllà de la seva actual ubicació.

Dos informes tècnics avalen - des del punt de vista mediambiental i urbanístic - que el trasplantament del xiprer centenari al davant de la masia és la millor opció per garantir la supervivència de l'arbre.

Recordem que la decisió de moure l'arbre ha provocar, per exemple, que el Grup Natura hagi retret a l'empresa i l'equip de govern que qualsevol actuació que afecti el xiprer hauria de comptar, prèviament, amb un debat entre el conjunt dels ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.