La pista de gel engega els motors amb la intenció d'arrelar-se a Sant Cugat


Temes relacionats

La pista de gel obre avui amb exhibició de l'Escola de Patinatge Artístic (19/des/14)

El parc Ramon Barnils acollirà una pista de gel aquest Nadal (18/nov/14)

El Consell d'Infants recomana instal·lar més espais de jocs als parcs (18/jun/14)


  • Comparteix:

La pista de gel del parc Ramon Barnils ha obert les portes aquest divendres amb l'objectiu de convertir-se en un referent del Nadal a la ciutat i consolidar-se de cara a futures edicions. Els patinadors del Skating Club de Barcelona, els nois de l'equip sub 10 d'hoquei gel del Barça i membres de l'Escola de Patinatge Artístic de Sant Cugat han saltat a la pista per oferir una exhibició, abans que els santcugatencs, alguns inexperts i d'altres amb més bagatge, s'hagin posat els patins.

Exhibicions d'alt nivell i caigudes de patinadors novells. Això és el que s'ha pogut veure durant la tarda d'aquest divendres a la pista del parc Ramon Barnils durant la inauguració d'aquest espai nadalenc, que estarà obert fins al 7 de gener. Es tracta de la primera pista de gel que acull el nucli urbà i que es proposa repetir edició de cara als propers anys. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que es tracta d'una proposta especialment adient per a la població jove del municipi.

Mercè Conesa

És una proposta que encaixa molt bé amb les festes de Nadal i amb el públic que tenim aquí.


De la seva banda, la presidenta de Sant Cugat Comerç, Maite Pérez, confia que sigui una proposta que cridi l'atenció dels santcugatencs i que els animi a quedar-se a la ciutat i no anar a Barcelona.

Maite Pérez

La pista de gel és un complement perfecte per animar la gent a quedar-se aquí.


L'acte ha començat amb una exhibició de l'Escola de Patinatge Artístic de Sant Cugat que, tot i no estar especialitzada en gel, ha posat a prova les seves habilitats sobre aquesta superfície. Tot seguit ha arribat el torn dels joves jugadors d'hoquei gel del Futbol Club Barcelona, que han ofert un partit d'exhibició. Per posar punt final a l'escalfament, alguns dels membres del Skating Club barceloní han interpretat algunes coreografies acompanyats de la música d'Abba i Sau. Després ha arribat el torn de les famílies santcugatenques. Alguns dels primers nens que s'han atrevit amb els patins sobre gel han explicat a Cugat.cat per què s'han animat a provar aquest esport.

Patinadors

Rellisques més i si et caus et mulles. / Volia venir a provar la pista. / He vingut a fer servir la GoPro.


L'arribada d'aquesta pista de gel prové d'una petició que va dur a terme el Consell d'Infants durant la sessió de cloenda del curs passat. Ara aquest desig s'ha convertit en realitat, almenys durant l'època de Nadal. Tot i així, la instal·lació d'aquest espai ha generat polèmica a l'interior de l'Ajuntament, on els grups de l'oposició han expressat els seus dubtes sobre l'impacte ambiental i econòmic del projecte.

El pressupost destinat al lloguer de la pista de gel, material i personal és de 75.040 euros sense IVA. Aquesta quantitat es finançarà amb els ingressos per venda d'entrades i 11.000 euros del pressupost de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) dedicat a activitats de Nadal. L'horari de la pista és de deu del matí a dues del migida i de quatre de la tarda a nou del vespre.

El preu per patinar és de set euros per cada 45 minuts i de cinc en el cas de grups de més de 10 persones. El preu inclou el lloguer de patins, però cal portar guants, tot i que a la pista es poden aconseguir per un preu d'un euro. L'Ajuntament també oferirà una promoció escolar perquè els centres educatius locals puguin venir a la pista amb un preu reduït, de dos euros per alumne, durant els matins dels últims dies escolars (22 i 23 de desembre). A més, els monitors també oferiran cursets de patinatge.

Altres pistes de gel
L'EMD de Valldoreix va muntar una pista de gel per Nadal entre el 2003 i el 2006. L'administració valldoreixenca va deixar d'instal·lar-la a causa de l'alt cost econòmic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.