L'ADF demana precaució al bosc davant les conseqüències de la ventada


Temes relacionats

Una ferida lleu en caure-li a sobre una escala per la ventada ( 9/des/14)

L'Ajuntament recomana suspendre les activitats a l'aire lliure pels forts vents ( 9/des/14)


  • Comparteix:

La ventada ha fet caure un gran nombre d'arbres a les zones boscoses de Sant Cugat

La ventada ha fet caure un gran nombre d'arbres a les zones boscoses de Sant Cugat

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat alerta de l'elevat risc de propagació d'incendi a les zones boscoses del municipi a causa de l'acumulació de sotabosc per l'episodi de fort vent de fa dues setmanes. Les actuacions de l'associació se centren ara a garantir el pas de vehicles d'emergència per les pistes forestals, unes tasques que s'allargaran fins al març.

La ventada del 9 de desembre ha deixat els boscos de Sant Cugat afectats per la caiguda d'arbres. No obstant això, el cap de l'ADF local, Iñaki Ferreira, ha explicat a Cugat.cat que l'afectació no és comparable a la situació de nuclis com Terrassa i Sabadell.

Iñaki Ferreira

Hi ha altres zones del Vallès Occidental, com Terrassa o Sabadell, que han tingut una afectació molt important. Nosaltres esperàvem una incidència similar i no ha estat així.


En aquests moments, els tècnics de l'ADF, juntament amb l'àrea de Medi Ambient, treballen en la tala d'arbres per garantir que els vehicles d'emergència puguin circular per totes les pistes forestals, uns treballs que es preveuen fins al març. D'altra banda, els equips també tenen com a prioritat comprovar l'estat dels corriols que puguin patir afectacions per la presència d'arbres caiguts.

El fort vent ha provocat que algunes capçades d'arbres hagin caigut i el sotabosc sigui molt més frondós del que és habitual. Per aquest motiu, Ferreira ha destacat l'augment del risc d'incendi de cara a l'estiu, que afecta tots els boscos de la comarca.

Iñaki Ferreira

Hi ha un risc més important per tenir aquestes capçades a terra pel que fa a la propagació d'incendis


Davant aquesta situació, l'ADF demana precaució si es transita pel bosc. El temporal de vent va provocar a la ciutat una quinzena d'actuacions centrades en la retirada de branques i arbres a la via pública. També es va produir una ferida lleu a l'avinguda de Torreblanca . Ferreina ha subratllat que, en canvi, la incidència de la ventada a la zona forestal de Sant Cugat ha estat molt irregular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.