Completat el desmuntatge de les torres d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol


Temes relacionats

Comença el desballestament de les torres d'alta tensió de Valldoreix (26/nov/14)

Aprovat l'expedient per substituir una torre d'alta tensió a Mira-sol (21/gen/14)

Casajoana: 'La Generalitat té el compromís de tornar el deute de l'alta tensió' (30/oct/13)

Comença la col·locació de les línies d'alta tensió que aniran soterrades (10/oct/13)

Conesa preveu l'inici del soterrament de les línies d'alta tensió abans del 2013 ( 3/jul/12)

Conesa diu tenir el compromís del govern de soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol (13/jun/12)

Es retarda el soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix ( 9/des/08)


  • Comparteix:

Imatge de la línia

Imatge de la línia

Endesa ha finalitzat el desmuntatge de les 12 torres d'alta tensió i els 48 quilòmetres de cable aeri que transcorrien per la zona urbana de Valldoreix i Mira-sol. Les obres de soterrament, finançades per l'Ajuntament, l'EMD i la Generalitat, han costat 3'9 milions d'euros i han patit diversos retards.

En total s'han eliminat tres quilòmetres de longitud d'infraestructura aèria, el que representa fins a 48 quilòmetres de cables, 12 torres de diferents mides en funció de l'orografia del terreny, tres pòrtics dobles i uns 500 aïlladors. De fet, es tracta de torres elèctriques de grans dimensions, d'entre 35 i 50 metres d'alçada, que han estat substituïdes per tres quilòmetres de línies subterrànies que ja han entrat en servei. La línia transcorria des de la rambla del Baixador de Mira-sol fins a la plaça de Can Cadena de Valldoreix. Tot i que el seu desmuntatge s'ha completat, encara queda pendent eliminar algunes de les bases de formigó, uns treballs que està previst que finalitzin dilluns vinent.

També s'ha hagut de reconfigurar la xarxa d'alta tensió de la zona i modificar equips de les subestacions de Can Jardí, a Rubí, i de Penitents i de Sant Andreu, a Barcelona.

Els treballs han estat finançats i impulsats per l’Ajuntament, l’EMD de Valldoreix i la Generalitat. L'actuació és fruit d’un acord signat el juliol del 2012 entre Endesa, l’Institut Català d’Energia (ICAEN), dependent del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, l’Ajuntament i l’EMD. El finançament de l’obra, amb un cost de 3'9 milions d'euros, s'ha repartit entre les tres administracions. En concret, l’ICAEN aportarà 1'5 milions d’euros, l’EMD 1'4 i l'Ajuntament 962.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.