La 5a Cercavila d'Escoles, el gran repte dels Geganters en l'agenda de 2015


Temes relacionats

Els Geganters de Sant Cugat assajaran al Celler Modernista ( 7/oct/14)

Els Gegants de Sant Cugat participen en una trobada a Argelers, al Rosselló (23/set/14)

Els Gegants i els Bastoners de Sant Cugat se sumen a la V de Barcelona ( 7/set/14)


  • Comparteix:

La colla, en una visita a Girona / Foto: Geganters de Sant Cugat

La colla, en una visita a Girona / Foto: Geganters de Sant Cugat

Els Geganters es marquen la Cercavila d'Escoles d'abril com un dels grans objectius del 2015. L'entitat, que farà una quinzena de sortides durant aquest any, es mostra satisfeta amb el nombre de persones que la conformen, tot i que també destaca que necessita més persones per transportar en Joan, la Marieta, la Salut i en Valentí.

La Cercavila d'Escoles, que arriba enguany a la 5a edició, és una activitat biennal en què tots els gegantons i capgrossos dels centres públics i alguns dels concertats surten al carrer per reivindicar la cultura popular i tradicional sota diversos ritmes musicals.

El cap de colla dels Geganters, Ramon Bruguera, ha explicat que les escoles s'impliquen cada vegada més en aquesta iniciativa.

Ramon Bruguera

Ja fa anys que els Geganters i les escoles creen noves figures, ja siguin gegantons o capgrossos.


A banda d'aquesta proposta, els Geganters tenen previst dur a terme prop de 15 sortides. La Seu d'Urgell, Martorell i Calonge són alguns dels destins d'enguany, sense oblidar les cites locals de Sant Medir, la Festa Major i l'Aplec de la Salut de Valldoreix. La primera trobada del calendari és a Granollers l'últim dia de gener, en què l'associació participarà a la cursa gegantera que serveix com a prèvia de la Mitja Marató del dia següent.

Bruguera també ha explicat que continuaran els assajos al Celler Cooperatiu per consolidar nous balls com el de la Marina. A més, el també president de l'entitat ha donat per bo el nombre actual de membres. Tot i així, ha puntualitzat que calen més persones que portin els gegants per a les sortides d'aquest 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.