Itàlia, França i Bolívia, les principals comunitats estrangeres a Sant Cugat


Temes relacionats

La comunitat estrangera a la ciutat disminueix més de 400 persones ( 4/feb/13)

El creixement de la població estrangera s'estanca a Sant Cugat (12/gen/12)

El 17% dels santcugatencs són d'origen estranger ( 6/feb/11)


  • Comparteix:

Els italians, la comunitat estrangera més important

Els italians, la comunitat estrangera més important

La comunitat italiana continua sent el grup estranger més nombrós a Sant Cugat al 2014, segons dades provisionals del consistori, amb 902 ciutadans. En segon lloc apareix França, amb 856 habitants, que intercanvia posició amb Bolívia, amb 804 residents. La resta de poblacions estrangeres amb més presència són Alemanya, el Marroc i el Regne Unit.

Les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya situa Itàlia com el país estranger amb més ciutadans a la localitat. La població ha s'ha reduït respecte l'any anterior i la comunitat italiana al municipi està formada actualment per 902 persones.

El canvi es produeix en el segon lloc del rànquing assumit ara per França, que també es redueix i es queda en 856. El motiu és la pèrdua de població boliviana resident a Sant Cugat que passa de les 942 persones a les 804. Una caiguda de població que situa la comunitat com la tercera més important al municipi. Aquesta reducció de població, amb dades provisionals, es nota sobretot entre la comunitat boliviana femenina.

La resta de comunitats estrangeres amb més presència a la ciutat són Alemanya (642), el Marroc (513) i el Regne Unit (511).

Les comunitats italiana, francesa i boliviana s'han repartit el podi des de 2012, quan Bolívia era la població estrangera predominant, seguida d'Itàlia i França. Al 2011, els ciutadans bolivians continuaven sent els estrangers amb més presència a la ciutat, seguits dels habitants procedents d'Itàlia, l'Equador i França. Fa cinc anys, al 2010, les comunitats sud-americanes ocupaven el podi amb Bolívia, l'Argentina i l'Equador.

A Sant Cugat conviuen un total de 116 nacionalitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.