L'edifici de La Unió es prepara per tancar portes i reubicar activitats durant el 2015


Temes relacionats

El concurs per al projecte de rehabilitació de La Unió passa pel ple (18/nov/14)

La nova Unió Santcugatenca serà una realitat a finals de 2017 (18/set/14)

Cugat.cat repassa la història i el futur de La Unió Santcugatenca (11/mar/14)

La Unió fa la força (10/des/13)


  • Comparteix:

Platea de La Unió

Platea de La Unió

L'edifici de La Unió Santcugatenca, al carrer d'Anselm Clavé, es prepara per tancar portes aquest 2015 a l'espera que l'espai tingui les condicions necessàries després de la rehabilitació. L'entitat, que està reubicant les seccions a equipaments municipals, deixarà buit l'edifici per només encabir-hi la secretaria i els assajos de Bastoners i el Grup Mediterrània. Un total de 34 despatxos d'arquitectura s'han presentat al concurs públic de remodelació.

Per volts del febrer, aproximadament, de la façana de La Unió Santcugatenca penjarà una pancarta que anunciarà el tancament físic de l'espai a causa de la futura remodelació. El cartell mostrarà un mapa on s'indicarà la localització de les vuit seccions de l'entitat que es repartiran a equipaments com el Casal de Torreblanca (ball dels dissabtes i alguns tallers de teatre) i el Casal de Mira-sol (Fila Zero).

El president de La Unió, David Pujol, ha explicat que encara està pendent de concretar els espais per a la Coral La Unió, Boixets, l'esplai Pica-Roca i el grup d'adults dels tallers de teatre. En el cas de Bastoners i el Grup Mediterrània, aquestes seccions continuaran assajant a La Unió per temes d'espai, segons Pujol.

Davant el trasllat físic de l'activitat de La Unió, el seu president tem que hi hagi una 'dispersió' entre els usuaris, però confia que aquest període sigui temporal i que aviat l'activitat es desenvolupi amb normalitat als diferents equipaments municipals.

Pujol ha explicat que, una vegada es recol·loquin les seccions, l'edifici del carrer Anselm Clavé només obrirà per acollir el servei de secretaria, la cafeteria i els assajos de Bastoners i el Grup Mediterrània.

Segons els plans, les obres s'iniciarien al 2016 i la nova Unió obriria les portes al 2017. La rehabilitació implica una reforma integral per posar al dia les instal·lacions, crear dues sales polivalents, aules diverses, zona d'administració i cafeteria, entre d'altres.

El pressupost base de licitació és d'uns 250.000 euros sense IVA, que formen part de l'aportació de més d'1,3 milions d'euros que el conveni amb el consistori preveu que aporti a La Unió. El 15 de desembre finalitzava el termini per presentar projectes per a la remodelació de l'espai, després que el ple aprovés el concurs públic. 34 despatxos d'arquitectura s'han presentat al concurs, segons dades de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.