La Taula de Persones amb Malalties Neurològiques compleix 10 anys


Temes relacionats

Neix la Taula per a Persones amb malalties neurològiques i degeneratives de Sant Cugat (19/gen/05)


  • Comparteix:

Les activitats de carrer, una constant de la taula

Les activitats de carrer, una constant de la taula

La Taula de Persones amb Malalties Neurològiques i Càncer ha complert aquest diumenge 10 anys amb la voluntat de continuar la tasca de conscienciació i consolidar la xarxa col·laborativa establerta entre els col·lectius integrants. La taula va néixer per sensibilitzar la població i crear un espai de participació i treball conjunt entre l'administració i les entitats de l'àmbit. Actualment vuit col·lectius col·laboren a la taula.

La Taula de Persones amb Malalties Neurològiques i Degeneratives va presentar-se en societat del 18 de gener del 2005 de la mà de set entitats: la secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson, l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA), l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia (ACAF), Unidos contra el Parkinson, el Centre Terapèutic de Malalties Neurològiques de la Creu Roja i una representació de les residències geriàtriques. El 2010 va entrar Oncolliga a la iniciativa, moment en què la taula va passar a anomenar-se Taula de Persones amb Malalties Neurològiques i Càncer.

La tècnica de Polítiques Socials de l'Ajuntament, Anna Soler, ha posat en valor que en aquesta dècada la taula ha aconseguit un treball en xarxa que ha donat molts resultats.

Anna Soler

Cada entitat treballava de manera individual de forma molt petita. Ara amb la taula s'han unit esforços. No té res a veure abans amb el que s'ha aconseguit ara.


Soler també ha afirmat que el consistori és conscient dels problemes de finançament dels col·lectius i és en aquest sentit que l'administració 'fa el possible' per ajudar-los, ja sigui amb subvencions o jornades de formació. Davant la demanda de voluntaris de les entitats, Soler ha apuntat l'Oficina de Voluntariat com un instrument per donar resposta a aquesta reivindicació.

La coordinadora de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, Analís Méndez, ha subratllat que en 10 anys han treballat per mentalitzar la gent que s'ha d'afrontar la malaltia i no lluitar contra ella.

Analís Méndez

Ens ha demostrat que la malaltia s'ha d'acceptar i saber els límits.


El president de la secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala, ha destacat que la taula 'ha fet molta feina', però ha reconegut que encara falta millorar en la difusió de les malalties més desconegudes.

Esteve Sala

S'ha avançat, però no suficient. Excepte l'Alzheimer i el càncer, són malalties que la gent no coneix gaire. Falta més coneixement.


La Taula de Persones amb Malalties Neurològiques i Càncer és la segona de les taules socials participatives creades per l'Ajuntament. La primera va ser la Taula de Persones amb Discapacitat, creada el 2004.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.