La Generalitat amplia els concerts educatius a set escoles privades de Sant Cugat


  • Comparteix:

Viaró ha estat una de les set escoles concertades pel curs 2004-2005.

Viaró ha estat una de les set escoles concertades pel curs 2004-2005.

Set escoles privades de Sant Cugat podran acollir-se el curs vinent a l'ampliació dels concerts educatius de la Generalitat per al primer curs d'educació infantil (P-3). Tot i que el govern tripartit havia anunciat la voluntat de retirar aquestes ajudes a les escoles que segreguen els alumnes per raó de sexe, la manca d'una normativa i la impossibilitat de revisar els concerts fins d'aquí a dos anys, han permès als centres que no són mixtes - La Farga i Viaró - beneficar-se també de l'ampliació dels ajuts.

Tal i com havia promès, la Generalitat ha decidit ampliar els concerts educatius a l'ensenyament infantil, i ho fa de moment concedint ajudes per als cursos de P-3. En total, a Catalunya s'ampliarà el concert a 524 escoles de les prop de 560 que ho han sol·licitat.

Tot i que la voluntat inicial del govern tripartit era retirar els concerts educactius a les escoles que segreguen els alumnes per raó de sexe, de moment això no ha estat possible. Segons ha explicat el Conseller en Cap, Josep Bargalló, no existeix una normativa que determini que separar els alumnes per sexes sigui una segregació.

Josep Bargalló

No hi ha cap normativa que exemplifiqui que seprarar nens i nenes a classe sigui una segregació.


És per aquest motiu que els requisits per atorgar o no aquestes subvencions han estat les necessitats d'escolarització detectades en cada municipi. D'aquesta manera, es subvencionaran aquelles classes de P-3 que tinguin un mínim de 20 alumnes.

Aquests criteris han estat ben rebuts per les escoles on l'educació no és mixte, ja que mantenen que educar nens i nenes per separat no és negatiu, i en cap cas, incompleix la llei. Escoltem Miquel Riera, director de La Farga.

Miquel Riera

Tenim tot el dret a estar concertats perquè complim la llei, i si algú pensa que el contrari que ho demostri. Fins ara els tribunals sempre ens han donat la raó.


Al marge d'aquest debat, el que tots els centres han coincidit a destacar és la importància d'aquestes ajudes, que suposaran reduir els costos d'escolarització que han d'assumir els pares. Així ho ha explicat la directora de l'Escola Avenç.

Directora Escola Avenç

És molt positiu, ho hem demanat perquè estem convençuts que és positiu per l'escola, pels alumnes i pels pares.


En total, a la nostra ciuutat són set els centres que s'acolliran a aquests concerts a partir del curs vinent. Es tracta de les escoles privades Avenç, El Pinar, La Farga, Pureza de María, Santa Isabel, Thau i Viaró.

En total, el govern català destinarà quasi 44 milions d'euros al pagament dels concenrts educatius de P-3 durant el proper curs 2004-2005.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.