La 3a Transpirinenca Social i Solidària suma suports a Sant Cugat


  • Comparteix:

La Transpirinenca Social i Solidària 2015, una travessa per la inclusió, ha sumat suports i col·laboracions aquest dissabte a Sant Cugat. Els participants en aquesta iniciativa, joves en risc d'exclusió, s'han preparat per aquesta cita de finals de juny amb una caminada de Barcelona a Sant Cugat. Els joves i col·laboradors han estat rebuts a l'ajuntament, on han encoratjat la ciutadania a adherir-se al projecte.

La Transpirinenca Social i Solidària arriba enguany a la seva 3a edició. Es tracta d'una ruta que travessa els Pirineus de punta a punta amb un recorregut de 42 dies i 800 quilòmetres, durant els quals es vol fomentar la solidaritat, el treball en equip i el canvi social. De fet, els protagonistes d'aquest projecte són joves en risc d'exclusió, als quals es poden afegir altres persones.

La iniciativa ha anat sumant suports d'organitzacions any rere any, i actualment compta amb més de 20 entitats que hi participen activament. El director de la Transpirinenca Social i Solidària, Ignasi de Juan, ha subratllat que la inclusió social no recau només en els joves, sinó que és una responsabilitat de tota la societat.

Ignasi de Juan

La inclusió social no depèn només dels joves en risc. Som tots que hem de treballar per aquesta inclusió. D'aquesta manera es crea un triangle virtuós perquè es crea una cooperació entre joves en risc i sense risc i professionals.


La Transpirinenca Social i Solidària arrenca a Hondarribia (País Basc), i a mesura que va avançant cap al Cap de Creus, s'organitzen tallers i xerrades on es reflexiona sobre el treball, la migració i la responsabilitat social. Més enllà de la vessant esportiva, aquesta marxa busca reforçar els llaços entre els joves i oferir-los una experiència vital, tal com han explicat alguns dels participants en edicions anteriors.

Participants TSS

He après moltes coses durant el recorregut i m'ha ajudat al llarg de la meva vida / He canviat moltíssim gràcies a les coses que he après a la marxa / Vaig conèixer molta gent i vaig aprendre molt al llarg del camí.


De moment, els participants d'enguany s'han començat a preparar per aquesta 3a edició amb una caminada de Barcelona a Sant Cugat passant per Collserola. En arribar a la ciutat, han estat rebuts per l'alcaldessa, Mercè Conesa, qui ha expressat el suport del municipi.

Mercè Conesa

En la mesura que nosaltres puguem, us ajudarem a continuar coneixent el territori i sobretot coneixent-vos a vosaltres mateixos.


L'organització de la travessa preveu que en l'edició 2015 participi una desena de joves, que faran el recorregut complet. A més, altres participants i entitats se sumaran a diversos trams per donar suport a la iniciativa, que en total aglutinarà unes 200 persones. A l'acte d'aquest dissabte a Sant Cugat s'hi han afegit també el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, l'exalcalde i exconseller Lluís Recoder i la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, Carmela Fortuny, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.